"Ak budem zvolený, na Ukrajine sa prestane bojovať ešte do mojej inaugurácie"
12 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Jeden z dvoch kandidátov na úrad prezidenta USA donald Trump si je viac ako istý. Je to teda na voličoch v USA. Ak mu dajú vačšinovú podporu a voľby vyhrá, na Ukrajine stíchnu zbrane ešte do jeho inaugurácie. To znamená ešte tento rok. Inaugurácie bývajú spravidla 20. januára. Voľby budú v utorok 5. novembra. Informuje agentúra RIA.

Niekedy medzi týmito dátumami by sa teda v prípade Trumpovho víťaszstva vojna skončila. Šialencom vojnovým štváčom celého sveta ale aj u nás tak zostávajú na realizácie ich neľudských zámerov už iba týždne. Samozrejme, zopakujme si, ak vyhrá voľby Donald Trump.

Bude to rýchlo

Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump počas debaty so svojou demokratickou súperkou Kamalou Harrisovou povedal , že ak vyhrá voľby, ukončí konflikt na Ukrajine ešte pred nástupom do úradu.

„Urobím to rýchlo a ukončím konflikt na Ukrajine. Ak budem zvoleným prezidentom, urobím to ešte pred nástupom do funkcie,“ povedal bývalý obyvateľľ Bieleho domu.

Je to v záujme USA

Trump dodal, že je v záujme americkej strany ukončiť konflikt na Ukrajine, ako aj dosiahnuť dohodu. Exprezident Spojených štátov zároveň naznačil, že súčasná americká administratíva sa konflikt na Ukrajine ani nesnaží zastaviť.

„Zelenského veľmi dobre poznám ,veľmi dobre poznám Putina. Máme dobrý vzťah, rešpektujú ma. Nerešpektujú Bidena. Prečo by ho rešpektovali? Počas týchto dvoch rokov Putinovi ani nezavolal, s nikým sa nerozprával,“ zdôraznil Donald Trump.

Biden oznámil niečo, čo už prekračuje všetky červené Putinove čiary
Zdravotne nespôsobilý americký prezident Joe Biden sa na nátlak vojnových "sivých eminencií" v USA blíži k rozhodnutiu podpísať súhlas Ukrajine na použitie amerických rakiet dlhého doletu na ciele na území Ruskej federácie. Americké raketové... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik