23 rokov od 11. septembra: Europoslankyňa odhaľuje temnú stránku americkej odvety!
11 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Judita Laššáková, europoslankyňa za stranu SMER-SD, prehovorila o temnej stránke americkej odvety za teroristické útoky z 11. septembra 2001. Vo svojom statuse na sociálnych sieťach píše o súvislostiach, ako USA prekročili hranice medzinárodného práva v snahe o pomstu.

Spomienka na tragédiu, ktorá otriasla svetom

"Keď si pripomíname 23. výročie útokov z 11. septembra 2001, snažím sa zamyslieť nad nesmiernou bolesťou a stratou, ktorá zasiahla USA v tento deň," začína Laššáková svoj príspevok. Pripomína, že útoky si vyžiadali takmer 3000 obetí a "hlboko zranili americký národ a otriasli svetom".

Vojenské dobrodružstvo bez mandátu

Europoslankyňa však neostáva len pri spomienkach. Odvážne kritizuje následné kroky USA: "Po 11. septembri sa Spojené štáty, vedené túžbou po odplate, pustili do vojenského dobrodružstva v Afganistane a neskôr v Iraku." Laššáková zdôrazňuje, že tieto invázie boli "vykonané bez jasného medzinárodného mandátu".

Šokujúce následky: Státisíce mŕtvych civilistov a destabilizácia regiónu

Laššáková neváha poukázať na katastrofálne dôsledky amerických invázií. "Invázie do Afganistanu a Iraku... vyústili do zdĺhavých konfliktov, ktoré spôsobili smrť státisícov civilistov, milióny vysídlených a dodnes trvajúcu destabilizáciu celého regiónu," tvrdí europoslankyňa.

Varovanie pre budúcnosť: Nebezpečný precedens

"Neexistencia mandátu OSN, či akéhokoľvek medzinárodného konsenzu, nielenže podkopala legitímnosť týchto zásahov, ale vytvorila aj znepokojujúci precedens do budúcnosti," varuje Laššáková. Zdôrazňuje potrebu medzinárodnej spolupráce pri riešení konfliktov a presadzovaní mieru.

Výzva na záver: Odsúdiť terorizmus, ale zachovať spravodlivosť

Laššáková uzatvára svoj príspevok jasným posolstvom: "Pri pripomenutí si 11. septembra musíme jednoznačne odsúdiť terorizmus nech už je produktom kohokoľvek a zároveň musíme hlasno pripomínať, že cesta k spravodlivosti nesmie byť dláždená ďalšou nespravodlivosťou."

Týmto odvážnym vyhlásením Judita Laššáková otvára dôležitú debatu o hraniciach štátnej moci a potrebe dodržiavania medzinárodného práva aj v časoch krízy. Jej slová nás nútia zamyslieť sa nad tým, či cena za bezpečnosť nemôže byť príliš vysoká, ak pri jej dosahovaní porušujeme základné princípy spravodlivosti a medzinárodného spolunažívania.

Zneužívajú herci slovo "SLOBODA"?! Tabaková im to VYTMAVILA!
V posledných dňoch sa slovenská kultúrna scéna otriasa v základoch. Herci vyhlásili štrajkovú pohotovosť, no ich kroky vyvolávajú kontroverzné reakcie. Bývalá poslankyňa NR SR Romana Tabaková sa nezdráhala vyjadriť svoj názor a poriadne... Čítať ďalej
11 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik