Trestné stíhanie povereného šéfa parlamentu zastavené
10 | 09 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

V nedávnom vývoji udalostí sa uzavrela kauza týkajúca sa povereného šéfa parlamentu Petra Žigu. Dozorujúci prokurátor zastavil trestné stíhanie v súvislosti s údajným podplácaním sudkyne Najvyššieho súdu z dôvodu premlčania. 

Oficiálne stanovisko prokuratúry

Hovorkyňa generálnej prokuratúry Zuzana Drobová potvrdila pre médiá: "Prokurátor v predmetnej veci vydal uznesenie o zastavení trestného stíhania obvineného z dôvodu premlčania." Toto rozhodnutie prišlo po viac ako trojročnom vyšetrovaní.

Žigova reakcia

Peter Žiga od začiatku odmietol všetky obvinenia. "Ide len o politické hry," tvrdil konzistentne od decembra 2020, kedy bolo vznesené obvinenie. 

Prípad Gabčíkovo

Kauza sa týkala súdneho sporu o prevádzku vodnej elektrárne Gabčíkovo. Išlo o významný prípad s potenciálnymi ekonomickými dopadmi pre štát. Súd v roku 2016 rozhodol v prospech štátu.

Svedectvá v kauze

V priebehu vyšetrovania boli vypočuté kľúčové osoby vrátane bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej a dotknutej sudkyne Najvyššieho súdu. Ich výpovede priniesli do prípadu nové informácie, ktoré však neboli dostatočné na pokračovanie trestného stíhania.

Fico vzdoruje kritike: "Nemôžeme ignorovať nebezpečné trendy na Ukrajine"
Slovenský premiér Robert Fico počas návštevy Múzea holokaustu v Seredi nielen vzdal hold obetiam nacizmu, ale aj otvoril dialóg o súčasných formách extrémizmu. Jeho vyjadrenia vytvorili most medzi tragickou minulosťou a znepokojujúcou prítomnosťou,... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik