SMRŤ V PLAMEŇOCH: Dobrovoľný hasič zahynul v Nízkych Tatrách
10 | 09 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Pri hasiacich prácach v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách došlo k tragickej udalosti, pri ktorej prišiel o život dobrovoľný hasič. Na sociálnej sieti to v utorok oznámil Hasičský a záchranný zbor (HaZZ).
        
        

Informáciu potvrdil aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), podľa ktorého išlo o 44-ročného muža. "Táto tragická udalosť ma hlboko zasiahla o to viac, že som v nedeľu (8. 9.) osobne navštívil Ludrovskú dolinu, aby som všetkým hasičom vyjadril podporu a poďakoval sa im za ich obetavú prácu v náročných podmienkach," uviedol minister.
        

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) Air Transport Europe na sociálnej sieti priblížila, že dobrovoľný hasič pri lokalizácii požiariska spadol, následkom čoho utrpel závažné poranenie hlavy a dolnej končatiny. Lekára VZZS po prílete k miestu udalosti do terénu vysadili palubným navijakom. "Muž sa nachádzal v starostlivosti svedkov, ktorí ho vzhľadom na zastavenie obehu začali okamžite oživovať. Lekár následne pokračoval v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii. Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu sa pacientovi nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a svojim rozsiahlym zraneniam napokon podľahol," ozrejmila VZZS.
        

Požiar v Národnej prírodnej rezervácii Salatín zaznamenali v piatok (6. 9.) v poobedných hodinách. Počas víkendu sa na jeho likvidácii podieľali desiatky hasičov, zapojili sa aj vrtuľníky. V utorok mali hasiace práce pokračovať jednoduchými hasiacimi prostriedkami.
        

Správa Národného parku Nízke Tatry v pondelok (9. 9.) oznámila, že v súvislosti s požiarom podáva podnet na enviropolíciu. V lokalite našli aktívne ohnisko s obhoreným drevom. Škodu na biotopoch vyčíslili na 800.000 eur. Horeli štyri hektáre pôdneho krytu. Správa národného parku požiadala verejnosť, aby dodržiavala návštevný poriadok národného parku.

PRIPRAVTE SA na dramatickú zmenu POČASIA, z plaviek vhupneme rovno do svetrov
Slovensko čaká v najbližších dňoch výrazný zvrat v počasí, ktorý prinesie nečakane skorý nástup chladného jesenného obdobia. Obyvatelia by sa mali pripraviť na prudký pokles teplôt a možnú potrebu začať vykurovať svoje domácnosti už v septembri,... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik