ŠKANDÁL NA NAJVYŠŠEJ ÚROVNI: Prezident a jeho pes GERY zneužití firmou na REKLAMU! Hrozí OBROVSKÁ pokuta!
10 | 09 | 2024 I Katarína Reiterová

Výcvikové centrum psov Dobrovodský sa dostalo do vážnych problémov po tom, čo neoprávnene použilo fotografiu a meno prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho vo svojej reklame. Prezidentský palác reagoval rázne a okamžite, žiadajúc okamžitú nápravu, informuje portál Topky.sk. Incident vyvoláva otázky o etike v reklame a ochrane osobnosti verejných činiteľov.

Nečakaná reklama s hlavou štátu šokovala verejnosť

Sociálne siete zaplavila kontroverzná reklama, v ktorej figuroval prezident Peter Pellegrini so svojím milovaným psom Gerym. Výcvikové centrum psov Dobrovodský použilo ich spoločnú fotografiu na propagáciu svojich služieb, čím porušilo zákon o ochrane osobnosti verejných činiteľov. Tento krok vyvolal vlnu kritiky a okamžitú reakciu Prezidentského paláca.

Prezident nemal o reklame ani tušenia

Kancelária prezidenta SR promptne reagovala na vzniknutú situáciu. "Samozrejme to nie je v poriadku a pán prezident o tom nemal vedomosť," uviedli z paláca. Okamžite kontaktovali zodpovedné osoby a žiadali o bezodkladné odstránenie neoprávnenej reklamy.

Hrozba mastnej pokuty

Podľa platnej legislatívy je verejným funkcionárom prísne zakázané využívať svoju osobu, meno či podobizeň na reklamné účely. Za takéto konanie hrozí pokuta vo výške až dvanásťnásobku mesačného platu. V prípade prezidenta by to znamenalo astronomickú sumu prevyšujúcu 200 000 eur.

Rýchla náprava situácie

Daný sponzorovaný príspevok už nie je uverejnený na sociálnej sieti výcvikového centra. Nájsť sa pritom dal ešte počas víkendu. Samotné výcvikové centrum potvrdilo, že Pellegrini o tom, že jeho meno a fotka figurujú v reklame, nevedel. „Uvedený príspevok sa tam dostal nedopatrením a bez súhlasu pána prezidenta,“ uviedol riaditeľ centra Dobrovodský.  

Niekto alebo niečo je v koncoch - médiá manipulujú ako o život
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár upozorňuje vo videu na sociálnej sieti, že napriek vydaným jasným stanoviskám a dementi dezinformácií, pokračujú naďalej ničím nepodložené šírenia poplašnej správy o zastavení fondov z Bruselu nielen médiami,... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik