Šimečka padol, pozor, otvára sa západný front
10 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Takže, ak stále platí že dva plus dva sú štyri a jedna plus jedna plus jedna sú tri, tak Michal Šimečka si môže začať baliť "švestky" v kancelárii podpredsedu NR SR a do "roboty" na parlamentný vŕšok môže začať chodiť po svojom, teda, na svojom a nie na štátnej limuzíne. Mimoriadna schôdza s bodom programu - odvolaním Michala Šimečku z postu podpredsedu NRSR bude síce až po uverejnení tohoto názoru, ale ak sa všetci traja predstavitelia koalície verejne vyjadrili  (čo možno vnímať ako verejný prísľub), že ich poslanci podporia jeho odvolanie, tak by sa odvolanie malo v rytme parlamentnej väčšiny stať faktom.

Je to jeho problém, ale rozhodol sa sám, že nastúpi na zrýchlenú politickú dráhu Igora Matoviča. Teda na cestu od podpredsedu Europarlamentu (tam sa Matovič až nedostal) až do lavice radového poslanca NR SR. Ego bude potrebovať prášky proti bolesti. Alebo kvapky. Tralgit je naozaj účinný. A ku kamošom, napríklad k českému premiérovi, alebo na ambasádu za plotom či k večne slúžiacej Leyenovej bude chodiť vyplakávať sa či kydať na Slovensko zadným vchodom, už nie ako polodruhý najvyšší ústavný predstaviteľ Slovenskej republiky. Protokol nepustí. Aj to je bolestivé.

Nemusel sa tak strápniť

Ak by sa v Progresívnom Slovensku neobklopil tak koncentrovanou hlúposťou, ktorá masívne infikovala aj jeho samotného. Ak by Progresívne Slovensko viedol ako jeho predseda a politik a nie aby bol niekým vedený ako marioneta. Na špagátiku záujmov, ďaleko presahujúcich hranice Slovenskej republiky. A ak by nevystupoval ako uhádaná baba na trhu. Ako pouličný člen tlupy rowdies.  A to ešte čakáme, čo Korčok. Pretože teraz už bezvýznamný Šimečka bez vplyvu je oveľa menej ako Korčok, ktorý "miluje Ameriku" a chváli sa tým na verejných vystúpeniach. Toho všetkého sa nemusel dožiť, ak by netrucoval ako pubertálny fagan, ale správal sa ako politik. Hoci opozičný, ale zodpovedný a kultivovaný spolu s celou svojou chasou. (Príklad - predseda KDH Majerský.)

Snahu o slovenský "Majdan" 2023-2024 prepálil

No, nevyšlo to zvnútra Slovenska, môžeme čakať odozvu v podobe "západného frontu". To si ešte užijeme demaršov a námietok nielen z Bruselu. To si ešte užijeme besnenia zo strany tých, ktorí predpokladali, že Slovensko zlomia proti slovanom. Prvé signály takejto "reciprocity", prvé petície, vyjadrenia medzinárodnýchpodivnýchneziskoviek, to určite príde ak nie ešte vo štvtrtok večer, tak určite do 24 hodín po odvolaní pána podpredsedu. Pardon, verme, bývalého podpredsedu. Veď sa píšu už teraz. A tu vôbec nejde o to, že zastával tento post. Tu ide o to, aké názory proti Slovensku a proti Slovákom a ich životným záujmom šíril ako podpredseda NR SR  - ako jeden z najvyšších predstaviteľov štátu.

Mohol za opozíciu dosiahnuť viac, ale stavil na intelektuálne naozaj slabých našepkávačov

Ten "intelektuálny" potenciál, ktorým sa obklopil, ho stiahol do politického hrobu. Tie majdanovské metódy, ktoré vyštudoval v anglosaskom prostredí, ho v slovanskom svete diskvalifikovali. Áno, oficiálne je dôvodom odvolania neuveriteľne sofistikovaný rodinný systém poberania dotácií od štátu. Ale ak chcel žiť ako biznisman, podnikajúci so štátom, nemal sa pchať do vrcholovej politiky toho štátu. To jedno s druhým nejde legálne spojiť ani v afrických kmeňových diktatúrach či v arabských fundamentalistických džamahíriách.

Takže, pám poslanec Michal Šimečka, je čas "zaradiť sa". Pohov! Odchod na ubikáciu!

Žijeme v demokracii alebo v totalite?
Žijeme v demokracii alebo v totalite? Samotný fakt, že si kladieme túto otázku, znamená, že "b" je správne, píše Ivan Hoffman. A pridáva zoznam všetkých vecí, do ktorých štát strká nos a o čom dobrovoľne mlčíme, pretože máme hypotéky a iné dlhy,... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik