Šimečka má padáka! Koalícia chystá prevrat vo vedení parlamentu
10 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok dnes vyhlásil, že Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska "stratil morálne právo zastávať funkciu podpredsedu NR SR". 

Hlas-SD: Prví sme vyzvali Šimečku na odstúpenie

Šutaj Eštok vo svojom vyhlásení zdôraznil, že práve jeho strana bola prvá, ktorá vyzvala predsedu PS k vyvodeniu politickej zodpovednosti. "Bol to práve HLAS, ktorý predsedu PS ako prvý vyzval k vyvodeniu politickej zodpovednosti a k odstúpeniu z vedenia parlamentu," uviedol predseda strany.

Napriek tejto výzve sa však podľa Šutaj Eštoka nič nezmenilo. "Nestalo sa tak a za svoje zlyhania obviňuje všetkých naokolo," dodal kriticky na adresu Šimečku.

Koalícia jednotná: Šimečka musí odísť

Vyjadrenie predsedu Hlasu-SD naznačuje, že koalícia je v otázke Šimečkovho odvolania jednotná. "Ak dôjde k hlasovaniu, naši poslanci za stranu HLAS – sociálna demokracia budú spoločne s celou koalíciou hlasovať za odvolanie Michala Šimečku," potvrdil Šutaj Eštok.

Toto vyhlásenie poukazuje na vážnosť situácie a naznačuje, že dni Michala Šimečku vo funkcii podpredsedu Národnej rady SR sú pravdepodobne zrátané.

Čo bude ďalej?

Ostáva otázkou, ako na túto situáciu zareaguje samotný Michal Šimečka a jeho strana Progresívne Slovensko. Bude trvať na svojej pozícii alebo sa rozhodne ustúpiť tlaku koalície?

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik