Mladík na zastávke v Prahe napadol tehotnú Slovenku. NEUVERÍTE, ČO NASLEDOVALO!
10 | 09 | 2024 I Katarína Reiterová

Sociálne siete zaplavilo video zachytávajúce dramatický incident na pražskej Masarykovej stanici. Mladý muž verbálne a fyzicky napádal slovensky hovoriacu ženu, kým ostatní prizerajúci nečinne prihliadali. Situáciu zachránil pravdepodobne ukrajinský občan, ktorý rázne zakročil proti agresorovi. Záznam vyvolal vlnu reakcií doma i v zahraničí, pričom väčšina komentujúcich chváli zásah neznámeho hrdinu a kritizuje pasivitu ostatných svedkov. Polícia sa prípadom zatiaľ nezaoberá, keďže incident nebol oficiálne nahlásený, informuje portál Regiony.sk.

Pravdepodobne Ukrajinec pohotovo zasiahol a spacifikoval agresora. Väčšina užívateľov na sociálnej sieti jeho konanie chváli. Ľudia naopak odsudzujú správanie mladíka, ale aj nečinnosť svedkov. Polícii incident zatiaľ nikto nenahlásil, z toho dôvodu sa ním zatiaľ nezaoberá.

Atak za bieleho dňa na pražskej ulici

Na videu z pražskej električkovej zastávky Masarykovej stanice je zachytený mladík v čiernom tričku a čierno-bielych kraťasoch. „F*ck you, la, la, la, la, la, la, la,“ pokrikoval na ženu, ktorá video natočila. Rovnako na ňu ukazoval vztýčené prostredníky. Neskôr agresor vyrazil priamo k žene, ktorá celý incident natáčala na mobil.

„Čo robíš? Prečo?“ pýtala sa ho žena slovensky. Mladík, ktorému očividne chýbalo hneď niekoľko predných zubov, žene povedal „ku*vo“ a potom ju udrel rukou. Ďalší ľudia pri zastávke predstierali, že sa nič nedeje.

„Poď,“ vyzýval agresívny mladík ženu. V tej chvíli ale z druhej strany ulice pribehol cudzí človek, ktorý mladíka chytil zozadu pod krkom a pohotovo ho zrazil k zemi. Potom mu uštedril dve rany.

„Upokoj sa. Upokoj sa,“ vyzýval ležiaceho mladíka muž lámanou slovenčinou s východným prízvukom. „Choď preč,“ dodal. Následne mu uštedril ďalšiu ranu a ešte doňho kopol. Keď záchranca ženy z miesta odišiel, mladík v agresívnom jednaní pokračoval. Nie je jasné, ako celá situácia skončila.

Polícia prípad zatiaľ nerieši

Polícia sa incidentom zatiaľ nezaoberá, pretože ho nikto neoznámil. Nie je ani jasné, kedy presne bolo video natočené. Nebolo to však dávno, pretože priľahlá cesta, ktorá je na videu vidieť, prešla v máji rekonštrukciou.

Podľa nepotvrdených správ, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, bola napadnutá žena tehotná. Človek, ktorý spacifikoval agresora, má pochádzať z Ukrajiny. Video prevzali aj niektoré zahraničné stránky, napríklad Visegrád 24, kde majú zábery skoro štyri milióny vzhliadnutí.

Borec - označujú ľudia záchrancu

Na sociálnych sieťach si záchranca ženy vyslúžil pochvalu. Ostrá kritika naopak smerovala na správanie mladíka. „Na tehotnú ženu si dovolí, ale potom dostal facku a hneď začal plakať,“ poznamenal Filip Neruda, syn europoslankyne Danuše Nerudovej (STAN). „Hm, potom už nebol taký ostrý. Vysmažený kripl so zhnitými zubami,“ nebral si servítky iný užívateľ siete.

Ďalšiu komentujúcu sklamala nečinnosť okolostojacich ľudí, ktorí sa v tom čase na zastávke nachádzali. „Aspoň že tam bol niekto, kto zakročil. Hrozné je, ako všetci okolo len pozerali. Toto je, bohužiaľ, ten zásadný rozdiel medzi nami a Ukrajincami. Sú tvrdí. Poliaci tak isto. Ten borec zareagoval úplne inštinktívne a správne. My by sme robili, že nič nevidíme,“ stálo v ďalších príspevkoch.

Smrť, peniaze a hádky! Prečo zbierka pre vdovu známeho psychológa rozdeľuje Česko
Tragická smrť známeho českého psychológa Radka Ptáčka otriasla verejnosťou. Krátko po jeho nečakanom odchode však vypukla rozporuplná debata o finančnej zbierke pre jeho pozostalú rodinu. Prečo táto dobročinná akcia rozdelila spoločnosť a aké... Čítať ďalej
09 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik