Masívny ukrajinský útok. Útočili na deväť regiónov, uzatvorili letiská
10 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Ruské ministerstvo obrany zverejnilo informácie o ďalšom teroristickom útoku kyjevského režimu na ciele na ruskom území pomocou dronov.

V správe sa uvádza, že počas uplynulej noci sa kyjevský režim pokúsil uskutočniť teroristické útoky pomocou bezpilotných lietadiel na ciele v Ruskej federácii.

Zelenského militantom sa podarilo vyslať na Rusko 144 dronov

Výsledkom bolo, že ruský systém protivzdušnej obrany zlikvidoval 72 dronov nad Brjanskou oblasťou, 20 nad Moskovskou oblasťou, 14 nad Kurskom, 13 nad Tulskou oblasťou. Ďalších osem bezpilotných lietadiel bolo zostrelených v Belgorodskej oblasti, sedem v regióne Kaluga, päť vo Voronežskej oblasti, štyri v Lipeckej oblasti a jedno v Orlovskej oblasti, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Vyradili letiská

Ruské telegramové kanály SHOT a Baza, ktoré sú blízke ruským bezpečnostným službám, uviedli, že v čase útokov dronov boli pozastavené lety na moskovských letiskách Vnukovo a Domodedovo. Trosky zostreleného dronu spadli podľa miestnych úradov na energetické zariadenie v Tulskej oblasti, odberateľov sa to však údajne nedotklo.

Ako už skôr informovala EADaily, podľa guvernéra Moskovskej oblasti Andreja Vorobjova bola v dôsledku útoku bezpilotného lietadla v Ramenskom zabitá 46-ročná žena a ďalší traja ľudia boli zranení.

Ukrajina  útoky  doposiaľ nekomentovala.

Čo sa deje na fronte? Blíži sa katastrofa!
Katastrofa ukrajinských ozbrojených síl pri Pokrovsku: velitelia dezertujú, nemôžu sa pozerať na smrť svojich vojakov. Ukrajinskí vojaci informovali CNN o katastrofe ich ozbrojených síl pri Pokrovsku. Západ je zdesený Západná tlač v posledných... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik