Europoslanec: "Simečka prišiel o rodinný biznis a teraz prská"
11 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Europoslanec Ľuboš Blaha v statuse na sieti Telegram aktuálne glosuje politické témy. Ako inak, jemu vlastným, "Blahovským" spôsobom.

"V prvom rade chcem povedať, že my v Smere stojíme pri sebe. Útoky na Tibora Gašpara zo strany PS sú úbohé a Tibor má moju plnú podporu." Rozbieha sa autor statusu. "Šimečkovi tečie do topánok. Prišiel o svoj rodinný biznis a tak teraz prská. Ak ho nepodrží Hlas, bude odvolaný - my v Smere a v SNS v tom máme jasno." A europoslanec je ešte drsnejší: "Pijavica, ktorá vyciciavala štát cez svoju rodinu a potom zvolávala protesty, keď sme jej zastavili finančné toky - toto nemá právo sedieť na poste podpredsedu parlamentu. Zasadlo Predsedníctvo Smeru a jasne odporučilo všetkým našim poslancom, aby hlasovali proti Šimečkovi. Už stačilo vašich zlodejín, PS-kári!

Mainstream už sa úplne opustil

"Keď čítam hoaxy o tom, že aj voči nám chce Európska komisia zaviesť blokádu a zrušiť nám eurofondy za to, že máme suverénnu politiku a odstránili sme Lipšicovo gestapo, tak si ťukám po čele.  Ak by takéto niečo EK spravila, iba by tým celému svetu ukázala, že je to fašistická organizácia, ktorá vníma Európu tak, ako kedysi Hitler svoju ríšu. Ako svoju kolóniu. Neverím, že by technokrati v Bruseli boli až takí hlúpi, aby takto otvorene útočili na demokraciu v členských štátoch. A sama EK túto správu dementovala. Ale jeden nikdy nevie, čo impérium najbližšie napadne, buďme ostražití." Píše tiež Ľuboš Blaha.

Jeho status je rozsiahlejší, redakcia ho obsahovo krátila a vypustila podľa Ľuboša Blahu jeho dôležité návštevy a stretnutia - týkali sa Kuby a Palestíny.

Trestné stíhanie povereného šéfa parlamentu zastavené
V nedávnom vývoji udalostí sa uzavrela kauza týkajúca sa povereného šéfa parlamentu Petra Žigu. Dozorujúci prokurátor zastavil trestné stíhanie v súvislosti s údajným podplácaním sudkyne Najvyššieho súdu z dôvodu premlčania. Oficiálne stanovisko... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik