Bombové maily k nám a do Čiech písali títo ukrajinskí vrahovia
10 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Bombové vyhrážky v mailoch písali na Slovensko a do ČR dvaja ukrajinskí vrahovia na úteku. Vysvitlo, že ide o ďalšiu spravodajskú hru z Ukrajiny s pokusom vykresliť Rusko ako hrozbu, tentoraz pre školákov... v odvete za Putinov azylový program pre občanov západných krajín! Citujeme zdroj informácie web cz24.news.

Redakcia cz24.news dostala od kolegov z radov ruských novinárov informácie o pozadí podivných a bizarných bombových vyhrážok, zasielaných českým a slovenským školám.

Samozrejme, rusofóbny mainstream mal hneď "jasno", ale so zatemnenými mozgami

"České médiá už majú jasno a stopy vraj vedú do Ruska, pričom vraj by mohlo ísť o novú formu hybridnej ruskej vojny proti ČR a Slovensku. Texty vyhrážok vraj pôvodne boli napísané v ruštine a potom boli automatizovane as chybami preložené do češtiny a slovenčiny. Jazykoví odborníci už majú podľa Zoznamu Správy dokonca jasno, že pôvodné texty neboli ukrajinské, ale ruské. Až z nich potom boli preložené do češtiny a slovenčiny." Píše citovaný zdroj. A pokračuje.

Čo vedia ruské tajné služby

Podľa zdrojov ruských novinárov disponujú ruské tajné služby informáciami, ktoré potvrdzujú, že ide o ďalšiu protiruskú spravodajskú hru zinscenovanú v spolupráci ukrajinskej SBU a českých tajných služieb. Má ísť o odvetu českých tajných služieb za azylový program Kremľa pre slovenských a ďalších občanov západných krajín, ktorý začal bežať od 1. septembra. 

Súčasťou odvety je podľa týchto zdrojov aj návrh Prahy, aby ruskí vysťahovalci v ČR sa museli novo pri žiadosti o české občianstvo vzdať ruského občianstva.Cieľom spravodajskej hry je prehĺbiť nenávisť a nedôveru medzi českými občanmi k Rusku, ktoré má byť novo vykreslené ako krajina, ktorá útočí hybridne už aj na české a slovenské školy formou výhražných anonymov.

Spravodajská hra proti Rusku v odvete za dekrét Putina z 19. augusta

Kremeľ podľa ruských novinárov očakával nepriateľskú spravodajskú hru po oznámení azylového programu, a toto je podľa všetkého výsledok. Teda maily s vyhrážkami českým a slovenským školám, z ktorých prvoplánovo a už dopredu bude obvinené Rusko. V nedeľu v programe OVM počas rozhovoru s náčelníkom generálneho štábu Karlom Řehkom padla de facto zo strany moderátora Václava Moravca obžaloba Ruska, že tieto výhražné emaily školám sú súčasťou ruskej hybridnej hrozby, popri sabotážach na zbrojovky z krajín EÚ a rušení GPS signálu.

Primitivizmus rusofóbov

Mediálne bolo už Rusko v českých médiách nielen obvinené, ale rovno aj odsúdené. A to napriek tomu, že táto spravodajská hra je v spolupráci s ukrajinskou SBU pre zmätenie verejnosti ošetrená sovietskou zahmlievacou metódou. Keď sa vytvorí spravodajská hra, tak sa použije prvok pravdivosti, ktorý sa do hry zakomponuje. A tým prvkom je údajná prezývka rozosielateľov týchto výhražných emailov. Podľa článku Zoznam Správy si totiž hovoria " Dnepropetrovskí maniaci " a vraj nemajú radi Českú republiku. Lenže, táto prezývka na Ukrajine má svojich skutočných majiteľov.

Dnepropetrovskí maniaci

Viktor Igorovič Sajenko a Igor Volodimirovič Suprunjuk totiž v roku 2000 dostali doživotie za to, že chodili po Dnepropetrovsku a  kladivami zabíjali ľudí po nociach na uliciach, ubodali ich na smrť skrutkovačom a hovorilo sa im "Dnepropetrovskí maniaci".  Zabili totiž celkom 21 ľudí az väzenia sa už nikdy nemali dostať. Súd ich oboch poslal na doživotie do väzenia, ale v lete tohto roku prijali ponuku tzv. mobilizačnej amnestie a podpísali dobrovoľný vstup od AFU, pričom prešli vojenským výcvikom v Žitomire.

Potom mali byť odoslaní v polovici júla do Sumy na prípravu na inváziu do Kurskej oblasti v Rusku. Lenže dezertovali a vzali si zbrane a muníciu. Generálna prokuratúra Ukrajiny na nich vydala 1. septembra zatykače a rozoslala do oblasti Dnepropetrovska, odkiaľ obaja pochádzajú a kam by sa mohli vrátiť, varovné letáky, ktoré dostali miestne zložky ukrajinskej polície. Ako je na letáku uvedené, obaja sú ozbrojení a veľmi nebezpeční.


Varovanie ukrajinskej polície varujúce pred dvojicou zbehov, bývalých doživotne odsúdencov Sajenka a Suprunjuka
A v rovnakom čase zrazu niekto začne do českých a slovenských škôl rozosielať výhražné emaily o bombách a podpisuje sa ako "Dnepropetrovskí maniaci" úplne rovnako, ako dvojica práve utečených a ozbrojených vrahov, ktorých Zelenský prepustil z doživotného väzenia a ešte im dal zbrane. Autori spravodajskej hry sa rozhodli, že zapoja do obvinenia Ruska dvojicu utečených väzňov, ktorí sú v Dnepropetrovsku natoľko známymi väzňami, ako bol v Česku mediálne známy Jiří Kajínek.
 

Proste ktokoľvek chcel vytvoriť ruskú stopu v tejto spravodajskej hre, tak na to použil prezývku dvoch vrahov z Dnepropetrovska. A práve z Dnepropetrovska vraj pisatelia výhražných emailov pochádzajú, teda minimálne podľa informácií Zoznam Správy. Obaja vrahovia sú mimochodom rodení Ukrajinci a majú aj typické ukrajinské mená, nie ruské.

Ďalší pokus vykresliť Rusko ako hrozbu, tentoraz pre školákov

Prečo by navyše ruský hybridný útok bol smerovaný na Slovensko a na slovenské školy, keď pri moci je na Slovensku práve Robert Fico, ktorý je neustále citovaný v ruských médiách, v novinách av televízii ako odporca Bruselu a zástanca mieru na Ukrajine? Nie, toto skutočne z Ruska nepochádza.  Je to zjavná spravodajská hra proti Rusku, ktorá je namierená v skutočnosti na vlastné obyvateľstvo, aby došlo u obyvateľov SR k prehĺbeniu nenávisti k Rusku  po začatí programu Kremľa na udeľovanie azylov a pobytov v Rusku pre ľudí, ktorí nesúhlasia so západným neoliberalizmom. Ten program začal bežať od 1. septembra.

Putin je jednoducho úplne za všetkým

A ako zareagovať na taký krok Kremľa, ktorý ponúka občanom krajín Západu azyl v Rusku pred ich sfašizovanými vládami? No predsa tak, ako to vie Západ najlepšie, teda spustením spravodajskej hry proti Rusku, pri ktorej bude Rusko znovu obvinené, odsúdené a vykreslené ako hrozba, ktorá útočí na školy a školákov v ČR a na Slovensku. A to je celé.  Je to jednoducho odveta za ten Putinov dekrét z 19. augusta, ktorým udeľuje možnosť azyl všetkým ľuďom zo západných krajín, ktorí nechcú ďalej žiť vo fašizme , v neonacistickom úchope svojich vlád, v ére rodového prešívania a  alfabet  politiky LPGTDI+ a všetkých ďalších prvkov deviácií.

Na Kavčích horách mali okamžite jasno, za anonymami je Rusko a hybridná hrozba a ruský medveď sa vyhráža českým školám

Je neuveriteľné, ako rýchlo české médiá (následne aj slovenský mainstream) vedeli a mali jasno, odkiaľ útok vraj pochádza, nikto síce nič nevie presne, ale jedno je isté, že stopy vedú do Ruska, a že ide o hybridnú hrozbu z Ruska. Napojenie na Dnepropetrovsk a na prezývku dvojice vrahov skutočne naznačuje, že v spravodajskej hre je zapojená ukrajinská SBU, ktorá obviní v nasledujúcich dňoch či týždňoch pro-ruských separatistov z rozosielania emailov do českých a slovenských škôl, ako že v odvete za dodávky českých a slovenských zbraní ukrajinskej AFU. Zámienka jednoducho úplne dokonalá.

Ruský medveď útočí na české školy

Dobre si všimnite, ako Václav Moravec mal dopredu pripravené obvinenie Ruska z hybridných hrozieb. V dnešnej dobe neexistuje na svete cesta, ako odhaliť zdroj kybernetického útoku, pokiaľ útočník nechce byť odhalený.  Stačí využiť akúkoľvek mašinu z botnetu a vykonať útok z cudzieho počítača, pričom potom útočník zmaže po sebe všetky stopy. Jediné, čo sa dá zistiť, je ovládnutý stroj, z ktorého bol útok vykonaný, ale nie útočník. A toto samozrejme IT odborníci poznajú a vedia veľmi dobre. Stopy do Ruska sú jednoducho stopy na nejaký ruský stroj nejakej Máši v botnete riadeného z Langley, z Londýna, z Melbourne.

Čepigu a Myškina tentoraz nahradila nová dvojica - Sajenko a Suprunjuk

To hlavné, čo vedie k pravde, to je otázka  Cui bono ? V čí prospech? Kto má prospech z kauzy bombových anonymov v SR a na Slovensku? Pokiaľ nepočítame deti, ktoré sa na hodinu alebo dve, prípadne celý zvyšok dňa ulijú zo školy, zatiaľ čo polícia prehľadáva školu, tak prospech z takých anonymov má samozrejme protiruská agenda Fialovej vlády. (A na Slovensku Michal Šimečka a jeho progresívne Slovensko a jeho médiá, vyplýva z postov PS na sociálnej sieti - pozn. red. HD) Znova je na pretrase ruská hrozba, Rusi znovu útočia, tentoraz už na české školy . A na tie slovenské tiež, aby tie útoky dali za vyučenú Ficovi, aby toľko nemiloval Putina, aby videl, že Putin mu do jeho škôl posiela anonymné vyhrážky. A to je celé. A že to celé je úplne šialené?

Áno, rovnako šialené ako boli šialené Vrbetice a obvinenia dvojice vraj ruských agentov GRU, Čepigu a Myškina ( alias Petrova a Boširova ). A teraz tu máme znova dvojicu, tentoraz ukrajinských mäsiarov Sajenka a Suprunjuka.  Pamätáme na Novičok. Pamätáme na kauzu agenta s ricínom, ktorý chcel vraj otráviť mladého Kolářa na Prahe 6. Proste, jedna šialená spravodajská hra za druhou.

Rusi posielajú anonymné emaily na české a slovenské školy, aby zasiali paniku medzi študentmi a žiakmi, ktorí nadšením, že sa nemusia dve hodiny učiť, začnú milovať Putina? To je tá hrozba? To ako fakt?  - Píše zdroj informácie cz24.news.

avnydennik.sk/2024/09/10/masivny-ukrajinsky-utok-utocili-na-devat-regionov-uzatvorili-letiska

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik