Bombový poplach na slovenských letiskách
10 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Slovensko sa dnes ráno zobudilo do chaosu. Anonymný telefonát o údajnej bombe na letisku spustil rozsiahlu bezpečnostnú akciu na viacerých letiskách naprieč krajinou. Hoci sa nakonec ukázalo, že išlo o planý poplach, následky boli citeľné, informuje portál Noviny.sk.

Košice: Cestujúci čakali na lúke, let do Londýna meškal

Na východe republiky zažili cestujúci neobvyklé ráno. Približne stovka ľudí smerujúcich do britskej metropoly musela čakať na neďalekej lúke, kým pyrotechnici prehľadali letiskové priestory. Po dvoch hodinách napätia sa situácia upokojila a let mohol s oneskorením odštartovať.

"Po dvoch hodinách presne o 9:32 bola pyrotechnická prehliadka ukončená s negatívnym výsledkom," informoval s úľavou hovorca Letiska Košice Juraj Toth.

Poprad: 500 ľudí v neistote, lietadlo krúžilo vo vzduchu

Ani tatranské letisko sa nevyhlo komplikáciám. Policajti uzavreli prístupové cesty a evakuovali cestujúcich. Napätá situácia nastala, keď lietadlo z Londýna muselo krúžiť vo vzduchu, kým sa nepotvrdí bezpečnosť pristávacej plochy.

"Lietadlo má palivo na hodinu, vo vyčkávacom priestore," uviedol predseda predstavenstva letiska Poprad-Tatry Patrik Františka počas zásahu.

Bratislava ostala pokojná

Hlavné mesto prekvapivo zvládlo situáciu bez väčších ťažkostí. Napriek zvýšenej bezpečnostnej kontrole a prítomnosti policajtov so psovodmi, prevádzka na letisku Milana Rastislava Štefánika nebola narušená.

"Letová prevádzka nie je obmedzená, prílety a odlety sú vybavované podľa letového poriadku," ubezpečila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

Dnešný incident opäť poukázal na pripravenosť našich bezpečnostných zložiek čeliť potenciálnym hrozbám. Hoci sa nakoniec ukázalo, že išlo o falošný poplach, rýchla a koordinovaná reakcia všetkých zainteresovaných strán je dôkazom, že bezpečnosť cestujúcich je na slovenských letiskách na prvom mieste.

Fico vzdoruje kritike: "Nemôžeme ignorovať nebezpečné trendy na Ukrajine"
Slovenský premiér Robert Fico počas návštevy Múzea holokaustu v Seredi nielen vzdal hold obetiam nacizmu, ale aj otvoril dialóg o súčasných formách extrémizmu. Jeho vyjadrenia vytvorili most medzi tragickou minulosťou a znepokojujúcou prítomnosťou,... Čítať ďalej
10 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik