Webová stránka odhalila najprísnejšie strážené tajomstvo Ruska
08 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Deti z druhého manželstva ruského prezidenta Vladimira Putina, Putinovi malí synovia žijú v tajnom sídle, sotva prichádzajú do kontaktu s rovesníkmi, obklopení starostlivo vybraným personálom, ktorý na diaľku stráži tajná služba. Na cestovanie využívajú súkromné lietadlá, alebo obrnený vlak. Taký je život dvoch synov, ktorých má Vladimír Putin s vtedy veľmi úspešnou gymnastkou Alinou Maratovnou Kabajevovou. Investigatívni novinári z Dossier Center vrhli svetlo na najstráženejšiu a najtajnostkárskejšiu rodinu v Rusku, informuje český portál Parlamentní listy.

Ivan Vladimirovič Kabajev-Putin a Vladimir Vladimirovič Kabajev-Putin, dvaja synovia ruského prezidenta sú úspešní ruskí gymnasti. Rok narodenia 2015 a 2019. Vyšetrovatelia z Gossierovho centra zistili z vládnych databáz Ruskej federácie, že obaja synovia Vladimíra Putina majú od narodenia krycie dokumenty, ktoré sa zvyčajne vydávajú osobám pod štátnou ochranou a špiónom.

Verejnosť pozná len roky ich narodenia, presný dátum sa nedá nájsť. Majú samostatné lietadlá, takže ich medzi bežnými cestujúcimi nemožno vidieť. Navštevujú verejnú školu alebo škôlku? Nie. Deti majú súkromné opatrovateľky, učiteľov jazykov, učiteľov hudby a učiteľov telesnej výchovy. Majú svoje vlastné guvernantky. To všetko je potom ohraničené ochranou ruských tajných služieb, ktoré strážia tajné sídlo, kde vyrastajú synovia prezidenta Ruskej federácie.

"Keď sa začala vojna, internet bol plný správ, že majú spolu tri alebo štyri deti. Všetky médiá sa mýlili, okrem švajčiarskych novín. Majú dvoch chlapcov," povedal vyšetrovateľom z Gossierovho centra zdroj priamo z rezidencie, kde žijú Putinovi synovia.

Pôvodne sa hovorilo, že Putinova nová vyvolená, gymnastka Kabajevová, žila vo Švajčiarsku. Invetigatívci z Gossier Center však vyviedli svet z tejto chyby. Kabajevová porodila svojho prvého syna Ivana Vladimiroviča v roku 2015 na klinike svätej Anny vo Švajčiarsku. Na palube lietadla, ktoré v roku 2015 smerovalo z ruského Soči do Lugana vo Švajčiarsku, bola švajčiarska gynekologička Natalia Thiebaud s Putinovou manželkou. Pravdepodobne porodila aj svojho prvého syna.

V roku 2019 Kabajevová navštívila kliniku na vyšetrenie až počas druhého tehotenstva. Narodenie druhého syna sa už odohralo v Rusku, ale gynekologička Natalia Thiebaud bola s ním. Pravdepodobne na žiadosť Kabajevovej.

O niektorých zamestnancov v Putinovej rezidencii sa stará agentúra English Nanny. A to prostredníctvom pravidelnej reklamy na internete. Takže prakticky každý sa môže pripojiť k rodine Vladimíra Putina a postarať sa o jeho deti. Začiatkom roka 2024 rodina hľadala učiteľa angličtiny. Bola to práca päť dní v týždni a za veľmi štedrú odmenu 7 700 eur mesačne, teda takmer 200 tisíc korún mesačne. Rodina má záujem o učiteľov s juhoafrickým pasom, pretože je nepravdepodobné, že by došlo k nárazu proti sankčnému listu uvalenému na Rusko.

Nevzdáva sa plánu útočiť do vnútrozemia Ruska
Nevzdáva sa nádeje útočiť na ruské vnútrozemie. Zelenskyi o útokoch na veľké vzdialenosti: Musíme nájsť kľúč k jednej krajine, potom nás dobehnú ostatné. Pracuje na tom Prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že spolupracuje so svetovými lídrami... Čítať ďalej
07 | 09 | 2024 | MilanLaca

Nie je ľahké vychádzať s rodinou kvôli jej vysokým nárokom. Preto agentúra stále hľadá nových učiteľov. Kolísanie je spôsobené aj tým, že rodina je veľmi izolovaná a do tejto izolácie sa dostáva aj prichádzajúci učiteľ. Nábor prebieha prostredníctvom videopohovoru s rodinným asistentom. Po prijatí nasleduje veľmi prísna lekárska prehliadka a štrnásťdňová karanténa v letovisku v Leningradskej oblasti. Alebo v Putinových rezidenciách vo Valdaji alebo Soči.

Karanténa ovplyvňuje aj návštevy rezidencie. Takže chlapci vidia svojich rovesníkov len vtedy, ak prejdú štrnásťdňovou karanténou. Väčšina z nich sú deti Kabaevových priateliek.

V hre sú deti závislé od seba alebo od pomoci dospelých, ktorí ich neustále obklopujú. Málokedy sa stretávajú so svojimi rovesníkmi. Zvyčajne len počas sviatkov. Synovia žijú spolu so zamestnancami v jednej budove a starostlivo naplánované hodiny prebiehajú v iných budovách. Medzi domami, ktoré sú "čo by kameňom dohodil", sa však vždy jazdí autami. Synovia majú svoje autá so svojimi vodičmi. Majú tiež štyri opatrovateľky, ktoré sa striedajú každé dva týždne. Dve opatrovateľky sa počas dňa striedajú v starostlivosti o potomkov Vladimíra Putina. A v dvanásťhodinových zmenách.

Po raňajkách, ktoré sa konajú o ôsmej až deviatej ráno, nasleduje 30 až 45 minút vyučovania. Nasledujú hry. Pri tejto príležitosti majú dvaja mladí chlapci k dispozícii dvoch poníkov, králikov alebo psa. Na profesionálnej úrovni sa o neho starajú kynológovia. Čo sa týka hračiek, majú k dispozícii väčšinou stavebnice Lego. Potom hrajú hry alebo sa zabávajú prostredníctvom videokonferencií na iPadoch. Nasleduje obed na poludnie, po ktorom nasleduje popoludňajší spánok a potom hry a športové a fyzické aktivity. Po ôsmej hodine večer musia chlapci ísť spať.

V rezidencii majú synovia svojich osobných kuchárov, ktorí pre nich pripravujú špeciálne jedlá. Vyšetrovatelia z Gossierovho centra opísali, že synovia ruského prezidenta majú svoje vlastné poháre a pijú z nich. Deti neustále strážia strážcovia z radov prezidentových osobných strážcov.

Starší syn je najšťastnejší, keď je s nimi ich otec Vladimír Putin. A najviac sa teší, keď si s ním otec ide zahrať hokej. Pri tejto príležitosti bolo v blízkosti rezidencie vytvorené samostatné hokejové klzisko. Otec vezme svojho syna do tímu, vždy hrajú bok po boku proti ochrankárom. Ak Vladimír Putin nie je doma, nahradí ho člen štábu. Opäť sa hrá proti ochrankárom. Matka detí niekedy sleduje zápas spoza nepriehľadného skla. Spoza nepriehľadného skla rodičia niekedy sledujú svoje deti, ako sa pripravujú na divadelné predstavenie, ktoré rodičom vždy hrajú počas sviatkov.

Obaja synovia sa veľmi venujú športovému umeniu. Staršieho syna učí člen národného gymnastického tímu. Každá rezidencia má športové centrum, bazén, gymnastickú halu a niekedy aj hokejové klzisko.

Tréneri a učitelia nie sú v priamom kontakte s rodičmi. Môžu komunikovať iba s rodinnými asistentmi. Personál dostáva pokyny od rodičov iba prostredníctvom nich. Deti sú vychovávané s myšlienkou, že sú výnimočné. Nikto sa s nimi neháda, nie je tu žiadny konflikt. Každý ich rozmar je naplnený. Samotný Vladimír Putin podľa vyšetrovateľov z Gossierovho centra výslovne rozmaznáva svojich synov. Personál sa zároveň bojí Vladimíra Putina, takže nekorigujú rozmary detí. Matka detí vie, ako "vystrašiť svojich synov", ale otca berú len ako autoritu.

Preklad správy Gossier Centra priniesol českým čitateľom aj Konzervatívne správy.

Aristokrat Naď v špinavých vodách: Odkiaľ berú Demokrati peniaze? (VIDEO)
Právnik Zoroslav Kollár opäť mieri svoje investigatívne úsilie na politika Jaroslava Naďa. Tentokrát sa zameriava na pálčivú otázku financovania strany Demokrati, ktorá napriek neúspechu vo voľbách prekvapivo disponuje značnými prostriedkami.... Čítať ďalej
07 | 09 | 2024 | Eka Balašková