V čom má Matovič pravdu a v čom si vymýšľa
08 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Igor Matovič v statuse na sociálnej sieti priniesol tému, nad ktorou z časti stojí za to pouvažovať. Zaoberá sa opozíciou, ale aj vlastným hnutím.

"Sú všetky opozičné strany na jedno kopyto? Viac menej áno. V tom hlavnom." Tvrdí Igor Matovič a nedá sa napísať, že by nemal pravdu. Opozícia je politicky vyhoretá, bez invencie, bez vízií, funguje iba ako býk, ktorý sa pozerá na červené súkno.

Dajme si zas trochu mafie

Tu je Matovič obohratý ako stará, ešte sklená platňa Odeonu z tridsiatych rokov minulého storočia: "Všetci okrem nás vopred pripúšťali pakty s Hlasom po voľbách - tým mafiu legitimizovali a pílili konár pod samými sebou, pod demokratickým Slovenskom."

A tu? No, posúďte sami!

Trošku nekritickej samochvály: "My nie. Sme iní. V tom … aj v inom. Nie sme profipovalači demokratických vlád. Nie sme ani stranou prevracačov kabátov. Neprezentujeme morálny úpadok za progres, a ani sa netrasieme chtíčom pri predstave kolaborácie so zlom. Ideme svojou cestou. Bez prebehlíkov. Bez korupcie. Za rodiny. S údermi z každej strany, ale s čistým svedomím. S Vami." Píše v podstate o sebe svojim spôsobom "ubolený" Igor Matovič.

Progresívci navrhujú oslabovanie právomocí SR v rámci EÚ
Minister spravodlivosti Boris Susko za koalíciu zverejnil na sociálnej sieti postoj vlády k Bruselu: "Odmietame oslabovanie právomocí Slovenska ako to navrhujú progresívci". Toto vyhlásenie ovplyvnila rétorika opozície v súvislosti s legislatívou o... Čítať ďalej
08 | 09 | 2024 | Ivn Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik