Tibor Gašpar o tanci Šimečkovej partnerky aj o novej televízii Kovačiča (VIDEO)
08 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Tibor Gašpar mal z Michala Šimečku pocit, že síce rozprával o Robertovi Ficovi ako o vyčerpanom, unavenom politikovi, ktorý má najlepšie roky dávno za sebou, no neponúkol žiadne konštruktívne riešenia vo veci vlastného odvolávania. Na jeho prejave bolo podľa podpredsedu NR SR Tibora Gašpara (Smer-SSD) vidno a na hlase počuť, že nie je vo svojej koži a je nesústredený. Aj o tom hovoril v relácii Diskusie na palete.

Najsilnejšia opozičná strana nemá riešenie pre skutočné problémy 

„Nič nové som sa tam nedozvedel, pán Šimečka by musel priznať farbu v priamom prenose a to nemôže. Zakrýval agendu nejakým popisovaním Roberta Fica ako nejakého unaveného politika. A ešte bol jeden moment dôležitý. Začal tam presúvať do popredia nejaké problémy našej spoločnosti v rámci toho, že sa nerozvíja,“ hovorí Gašpar s tým, že najsilnejšia opozičná strana nemá riešenia pre skutočné problémy. Hovorí o tom aj Šimečkovo všeobecne stále agresívnejšie pôsobenie vo verejnom priestore.

Gašpar NEKOMPROMISNE: Opozičné praktiky prekračujú všetky medze
Poslanec Národnej rady SR a podpredseda parlamentu Tibor Gašpar (Smer-SD) nešetril ostrými slovami na adresu opozície v relácii Téma dňa odvysielanej v televízii Ta3. Poplašné správy a dezinformácie Gašpar sa vyjadril na adresu poslanca Krupu,... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

„Od atentátu na Roberta Fica, si všetci mysleli, že rétorika politikov sa trochu zmierni, že to nebude o osobných útokoch a že to bude niečo, čo prispeje k upokojeniu situácie. Ale pán Šimečka v tom veselo pokračuje,“poznamenáva Gašpar, podľa ktorého Šimečkovmu prejavu chýba vecnosť a fakty. Na druhej strane Smer prichádza s výsledkami auditov, ktoré hovoria o účelových dotáciách, o ktorých rozhodovali dve osoby. Nevie si predstaviť, ako by Roberta Fica, alebo kohokoľvek zo Smeru červené denníky „rozniesli na kopytách“, keby bol v Šimečkovej situácii.

„Všetky tieto subjekty prichádzajú obrazne povedané o živobytie, tak všetky kričia. Ale v tom treba spraviť poriadok a najmä stransparentniť a vedieť, komu sa dajú peniaze, za čo sa dajú peniaze. Druhý diel bude, keď budeme hovoriť o neziskovkách a o mimovládnom sektore z pohľadu financovania,“ myslí si Gašpar.

Gašpar tiež pripomína časy, keď sa otec Michala Šimečku postavil ešte ako redaktor denníka SME za myšlienku Ivana Mikloša, že štát je zlý vlastník a že všetko štátne treba sprivatizovať, keďže štát nie je dobrý vlastník, no práve ten zlý štát výdatne živí šimečkovské mimovládky.

Gyimesi: Čaputová mi v Banskej Bystrici nechýbala (VIDEO)
Podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi je presvedčený, že bývalú prezidentku Zuzanu Čaputovú viac, ako hociktorý slovenský sviatok znamená americký Deň vďakyvzdania, čo jasne ukázala svojou neprítomnosťou na oslavách 80-teho výročia SNP. Aj... Čítať ďalej
07 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Tanec Šimečkovej partnerky a televízia Kovačiča

„Ste nebezpečný, keď ich kritizujete. V prípade, že by tu vládli, tak sa podľa mňa opäť dožívame monster procesov a ľudia s iným názorom by boli možno opäť zatváraní, lebo progresívna ideológia sa nevie inak šíriť. Akonáhle ich začnete vecne kritizovať, tak je tu snaha to umlčať. A je jedno, či to je jednotlivec, politik alebo ste to vy médiá. Všetci, ktorí ste si dovolili kritizovať to ich videnie sveta, ste okamžite hoaxeri, ste konšpirátori, ktorých treba umlčať a ktorým netreba dovoliť vysielať,“ pripomína Gašpar. Ako čerstvý príklad hovorí o diskusii, kde bol so Spišiakom a ten hovoril o zvýšenej kriminalite v supermarketoch, pritom tá sa zatiaľ nedá dokázať. Moderátor však neargumentoval. Gašpar preto konštatuje, že ešte aj moderátori diskusií pôsobia v prospech opozičného politika, takže občanovi sa nedostane objektívna informácia.

V poslednej dobe zaujalo aj to, čo produkuje partnerka Michala Šimečku a nazýva to umením. Navyše za to berie od štátu veľké dotácie, ktoré by reálnemu umeniu pomohli ďaleko viac.

„A toto je presne o tom, tak to platí aj o osobe otca pána Šimečku, že niekde sa niekto nadmerne glorifikuje. Je to preto, aby sa vedelo odôvodniť, že prečo vlastne tie štátne príspevky a dotácie mali byť, tak sa spomenie jeho „obrovský úspech“ a peniaze sa získavajú ľahšie. No a ľahšie sa aj umlčiava kritika. Takýto je, žiaľ stav,“ hovorí Gašpar.

A práve na tento účel vznikajú podobné záležitosti, ako Kovačičov projekt. Tie majú verejnosti „pretláčať“ politikov, ktorí by ju inak ani veľmi nezaujímali, veď nemajú čím zaujať. Chýba im podľa Gašpara tá charizma, ktorú politik k úspechu určite potrebuje. Ľudia, ako predseda PS Šimečka nemajú ani argumenty, ani riešenia a ani charizmu. Preto treba vytvárať nové a nové kanály. „Tie budú pretláčať aj týchto politikov a ideológiu. Možno že časom zistia, že nie je taká sledovanosť v tých reláciách, lebo Kovačič bude stále jednosmerný.“

Kovačičov prvý prešľap. Jeho logo môže byť plagiát!
Mediálny projekt Sorosom oceneného progresívno-liberálneho politického aktivistu Kovačiča má vizuál, ktorý je zjavným plagiátom. Názov 360° má symbolizovať zámer prinášať kritickú žurnalistiku z celého politického aj spoločenského spektra, nielen... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

K odvolaniu Michala Śimečku, predsedu PS

„Oni sa nepripojili k návrhu povedali a tvrdia, že s tým súhlasila. Predseda Hlasu pán Šutaj Eštok povedal, že tu je dôvod, pre ktorý by mal pán Šimečka odstúpiť, tak si dosť dobre neviem predstaviť, že či tí jeho poslanci majú iný názor, ale pokiaľ platí slobodné hlasovanie, no môže byť, že nepomôžu tomuto odvolávaniu. V takom prípade by mali potom dať nejaké odpovede aj svojim voličom, že prečo si myslia, že pán Šimečka nemá byť odvolaný z pozície podpredsedu,“ myslí si Gašpar na margo neistoty pri hlasovaní poslancov za Hlas-SD o odvolávaní Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Gašpar pritom neupiera opozícii nárok na posty, či už podpredsedu NR SR, alebo vo vedení výborov.

„My len hovoríme, že niektoré konkrétne osoby na tých pozíciách proste nemôžu byť. Nie preto, že by sa nám nepáčilo, akým spôsobom tú opozičnú politiku robia. My to robíme preto, že zatiaľ dvaja opoziční lídri, ktorí boli na nejakých pozíciách vo výboroch – Šipoš (bývalé OĽaNO) a Kolíková (SaS) porušovali zákon,“ pripomína Gašpar a vysvetlil, že napríklad znefunkčňovali chod výborov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik