"Šialená doba"! Tenisová legenda sa zastala trénera, ktorý obhajuje IBA ženský šport
08 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Tenisová legenda Martina Navrátilová vystúpila na obrana trénera z US Open 2024, ktorý mal na hlave klobúk od pro-ženskej atletickej značky, ktorá čelila obvineniam, že je „transfóbna“.

Navrátilová v príspevku na sociálnej sieti X napísala, že nie je „nenávisť“ prejavovať podporu iba ženám v ženských športoch a zdieľala titulok zo Sportskeed , ktorý znel: „ Nová kontroverzia na US Open, kondičný tréner Aryny Sabalenkovej, Jason Stacy sa dostáva pod paľbu za to, že si nasadil klobúk od pro-dámskej značky 'XX-XY Athletics'.“

„ Ďakujem Jason [Stacy] za podporu ženského športu – byť za ženy nie je nenávisť, je to skutočne progresívne,“ napísala tenisová legenda.

XX-XY Athletics odvodzuje svoj názov od chromozómov XY pre mužov a XX pre ženy. Značku založila bývalá prezidentka Levi Jennifer Sey. Vyhlásenie o poslaní na webovej stránke spoločnosti znie: „Predstavujeme jedinú atletickú značku, ktorá stojí za ženským športom.“

Poslaním je „chrániť ženské športy a priestory“ a zachovať „férovosť“ tým, že sa postavíme proti mužom, ktorí identifikujú transrodové osoby v ženských športoch, poznamenal portál.

Bývalá vysokoškolská plavkyňa Riley Gaines je jednou z ambasádoriek značky a je známou zástankyňou iba žien v ženských športoch.

V ďalšom príspevku na sociálnej sieti X Navrátilová znovu zverejnila príspevok, ktorý poukazuje na veľkosť a silu trans-identifikovaného mužského volejbalového hráča Blaire Fleminga zo ženského volejbalového zápasu štátu Lowa Hawkeyes vs. San Jose.

"Je spravodlivé pre tieto ženy, ktoré tak tvrdo pracovali, aby im dominoval priemerný mužský hráč?" spýtala sa. Tenisová legenda odpovedala: „Nie je to len nespravodlivé, ale aj nebezpečné a neudržateľné. Takýmto tempom bude vymazaných toľko športovkýň."

Postoj Navrátilovej proti biologickým mužom hrajúcim v ženských športoch nie je ničím nový. Dostala sa už na titulky zato, keď sa stala virálnou po tom, čo sa pustila do trans-identifikovaných mužov, ktorí mali pocit, že je prijateľné súťažiť so ženami.

"Ženské športy nie sú miestom pre priemerných mužských športovcov, ktorí súťažia ako ženy," napísala Navrátilová na X .

Tibor Gašpar o tanci Šimečkovej partnerky aj o novej televízii Kovačiča (VIDEO)
Tibor Gašpar mal z Michala Šimečku pocit, že síce rozprával o Robertovi Ficovi ako o vyčerpanom, unavenom politikovi, ktorý má najlepšie roky dávno za sebou, no neponúkol žiadne konštruktívne riešenia vo veci vlastného odvolávania. Na jeho prejave... Čítať ďalej
08 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik