Minister vnútra: SaS sa stáva "druhým OĽaNO", nešetrí ani prezidentku
08 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

V politickom ringu to opäť vrie! Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok nešetril kritikou na adresu opozičnej strany SaS, ktorú prirovnal k OĽaNO Igora Matoviča. V najnovšom statuse na sociálnej sieti minister skritizoval SaS z vydávania "nezmyselných vyhlásení" a z pokrytectva vo vzťahu k prezidentke Zuzane Čaputovej.

SaS ako "druhý OĽaNO"?

"SaS sa so svojím pokriveným zrkadlom stáva druhým OĽaNO," uviedol minister Šutaj Eštok vo svojom príspevku. "SaS v súčasnosti vydáva jedno nezmyselné vyhlásenie za druhým," tvrdí minister.

Šutaj Eštok ďalej poukázal na podobnosť medzi krokmi SaS a prácou bývalého premiéra Igora Matoviča. "Kroky SaS, ktoré aktuálne sledujeme, sa nápadne podobajú práci Matoviča," napísal minister, čím naznačil, že opozičná strana preberá taktiky, ktoré v minulosti kritizovala.

Kritika prezidentky

Minister sa vo svojom príspevku dotkol aj osoby prezidentky Zuzany Čaputovej. Poukázal na údajné pokrytectvo SaS v prístupe k hlave štátu. "Neštítia sa navážať ani do prezidenta, že nerieši vyplakávanie opozície pri ich vymyslených kauzách," uviedol Šutaj Eštok.

Zároveň však poukázal aj na samotnú prezidentku a kritizoval jej neúčasť na spomienkovom podujatí. "Na druhej strane Gröhlingovi nevadí opovrhnutia hodný krok prezidentky, ktorá nebola schopná ani prísť vzdať poctu našim vojnovým hrdinom z SNP," dodal minister.

Branislav Gröhling PREZRADIL, kto bude kandidátom opozície na post predsedu parlamentu
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) chce do projektu kamerového systému pre školy zapojiť aj Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR. Vyhlásil to v relácii STVR O 5 minút 12. Predseda SaS Branislav Gröhling opätovne... Čítať ďalej
08 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik