Kennedy: "Sme svedkami totalitarizmu a cenzúry v "západných krajinách"
09 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Známy novinár a publicista Tucker Carlson sa vybral naprieč Spojenými štátmi so svojou živou diskusnou show. Do Kalifornie si pozval na rozhovor aj Roberta F. Kennedyho, nezávislého kandidáta na prezidenta, ktorý sa svojej kandidatúry vzdal v prospech Donalda Trumpa. „Teraz sme svedkami vzniku totalitarizmu vo všetkých západných demokraciách v takej miere, akú by som si kedy dokázal predstaviť. Európa už nemá slobodu prejavu. Európska únia oficiálne cenzuruje informácie na internete,“ povedal Kennedy. Vyberáme zo zdroja na webe parlamentnilisty. cz

Tucker Carlson vo svojom živom vystúpení prehovoril k publiku krátkym prejavom. Ukázal, že rozdelenie spoločnosti je všade, aj v USA aj v jednotlivých štátoch Spojených štátov. „Charakteristickým znakom každej fungujúcej a šťastnej spoločnosti je spravodlivosť. Férovosť. Aj malé deti chápu, keď je niečo nespravodlivé. Dal si mojej sestre dve sušienky. A mne si dal len jednu. To vás ovplyvní po zvyšok vášho života. To ovplyvní vzťah medzi súrodencami viac ako čokoľvek iné. Chcete zničiť vzťah medzi svojimi deťmi, čo je to najhoršie, čo môžete deťom urobiť. Uprednostňujte jedno pred druhým, to je to nespravodlivé. A deti majú prenikavý zmysel pre spravodlivosť, ktorý nikdy nezmizne, pretože je to zakódované v tom, kým sú. Majú to v génoch. Narodili sa s tým.

Všetci to máme v génoch. Narodili sme sa s tým. Vieme, keď je niečo nespravodlivé. A tá najnespravodlivejšia vec, ktorú môžete urobiť, je potrestať ľudí, ktorí sa snažia zo všetkých síl a dodržiavajú pravidlá. A to zahŕňa každého jednotlivého človeka v tejto miestnosti zo štátu Kalifornia, ktorý je držaný v opovrhnutí a nenávisti ľuďmi, ktorí riadia váš štát,“ vypálil Carlson do zarazeného publika.

Otázky bez odpovedí

„Nevykonávam žiadne vlámanie do domov. Nevplížil som sa sem nelegálne z cudzej krajiny. Platím svoje zatratené dane. Prečo? Z akého dôvodu ma nenávidíte?“ Pýtal sa sugestívne za nenávideného občana USA Carlson.

A dodal, že vláda by mala ľuďom bozkávať nohy a ďakovať im za to, že sú, akí sú. „Ďakujem vám, svedomitý, etický Kalifornčan, že ste toto miesto vylepšili, že ste nevyhadzovali odpadky z okna svojho auta, že ste si dojednali poistenie auta, že ste neriadili opití, že ste sa nepripojili k pouličnému gangu, že ste platili dane, že ste financovali celú túto grotesknú šarádu, ktorej hovoríme vláda,“ povedal Carlson to, čo by mala podľa neho hovoriť vláda.

Ale nič také sa podľa Carlsona nedeje. "Všetci títo ľudia pri moci u nás i v Európe úplne pohŕdajú produktívnymi, kreatívnymi, svedomitými, zákona dbalými občanmi štátu," skonštatoval a povedal, že sa potom nie je čo čudovať, že sa ľudia sťahujú do iných štátov, kde sa k nim správajú s väčšou úctou.

Potom na pódiu uvítal Viveka Ramaswamyho, spisovateľa, neúspešného republikánskeho kandidáta na prezidenta, ktorý dal svoju podporu Donaldovi Trumpovi.

Pravda

Vivek Ramaswamy priznal, že práve dopisuje knihu, ktorá sa bude volať Pravda. A tak sa Tucker Carlson hneď spýtal, kde tá pravda je.

„Boh je skutočný. Existujú dve pohlavia. Fosílne palivá sú požiadavkou pre ľudskú prosperitu. Obrátený rasizmus je rasizmus. Otvorená hranica nie je hranica. Rodičia určujú výchovu svojich detí. "

Návod, kým byť, ako sa správať

Podľa Carlsona nesmieme:  "...tutlať svoje názory, nehanbiť sa za ne. Riziko, ktoré musí každý z vás podstúpiť, je, že aj keď ste jedinou osobou v miestnosti, ktorá verí tomu, čo robíte, tak to robte! Preboha, vstaňte a povedzte to. Povedzte to s chrbticou. Neospravedlňujte sa za svoje presvedčenie. Hovorte na verejnosti to, čo budete hovoriť v súkromí pri jedálenskom stole.! Bez strachu a hrdo!"

Orbán tvrdo na tému Ukrajina
Orbán urobil tvrdé vyhlásenie o Ukrajine. Maďarský premiér povedal, že nie je v záujme EÚ držať sa pozícií Ukrajiny. Sami sebe robíme zle Európa si škodí tým, že zaujíma príliš proukrajinskú pozíciu, povedal maďarský premiér Viktor Orbán pre... Čítať ďalej
08 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik