Boris Susko versus Mária Kolíková
08 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Správu z auditu, ktorý preukázal porušenie zákona pri udeľovaní dotácií v oblasti ľudských práv, zverejní Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR v priebehu týždňa alebo dvoch. V diskusnej relácii V politike na TA3 to vyhlásil minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD). Exministerka spravodlivosti a poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) pripomenula, že zo správy, ktorú má k dispozícii, nevyplývajú závery tak, ako ich minister Susko prezentuje.

"Správa je už sfinalizovaná, len ešte prebiehajú procesné úkony k tomu, aby sa finálne ukončila. To neznamená, že sa ešte niečo bude meniť v jej obsahu," vyhlásil Susko.

Kolíková ministra kritizovala za komunikáciu auditu a správy z neho predtým, ako boli procesy spojené s nimi riadne ukončené.

Michal Šimečka odmietol diskutovať s Borisom Suskom
Nedeľa a politická diskusná relácia v televízii TA3, V politike. Diskutujú Boris Susko (SMER- SSD), minister spravodlivosti a exministerka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková (SaS). Všetko malo byť inak, ale Michal Šimečka, predseda PS sa... Čítať ďalej
08 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Hlas-SD podporí otvorenie schôdze na odvolanie M. Šimečku

Strana Hlas-SD podporí otvorenie schôdze, na ktorej chce Smer-SD a SNS odvolávať opozičného podpredsedu parlamentu Michala Šimečku (PS). Koalícia tvrdí, že Šimečka organizovaním protestov zakrýval tému poberania štátnych dotácií svojimi rodinnými príslušníkmi. V diskusnej relácii V politike na TA3 to vyhlásil minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD). Bývalá ministerka spravodlivosti a poslankyňa Národnej rady SR Mária Kolíková (SaS) v relácii uviedla, že protesty iniciovala SaS a so Šimečkovcami nesúviseli.

"Náš koaličný partner, pokiaľ mám správne informácie, povedal, že podporí otvorenie schôdze, a potom podľa vývoja samotnej diskusie sa rozhodne, ako zahlasuje," vyhlásil Susko s tým, že sa aktuálne nedá povedať, ako budú poslanci Hlasu-SD hlasovať.

Kolíková pripomenula podozrenia, že návrh na odvolanie Šimečku mal písať riaditeľ Slovenskej informačnej služby Pavol Gašpar. "Nebýva zvykom, aby koalícia takto kádrovala predstaviteľov opozície na základe vymyslených dôvodov. Toto sa stáva skutočnosťou a je to iba ukážka toho, ako si vládna koalícia predstavuje demokraciu," vyhlásila Kolíková.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik