Arménsko odstúpilo od protiruskej provokácie Rady Európy
08 | 09 | 2024 I Ivan Brožík
Arménsko stiahlo svoj podpis pod deklaráciou Rady Európy, ktorá schvaľuje zatykač Medzinárodného trestného súdu (ICC) na ruského prezidenta Vladimíra Putina. Informujú parlamentnilisty.cz.
 
Vyplýva to zo zverejnenej finálnej verzie dokumentu. Medzi plejádou podpísaných, napríklad Litvy, Lotyšska, Estónska, Ukrajiny, Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie, ale aj Gruzínska a mnohých ďalších krajín nie je už Arménsko medzi signatármi  uvedené. Vláda v Jerevane sa k situácii zatiaľ k "zmiznutiu" jej podpisu nevyjadrila. 
Spolitizovaný medzinárodný trestný súd

Arménsko v októbri 2023 ratifikovalo Rímsky štatút Medzinárodného trestného súdu a prevzalo zodpovedajúce právne záväzky.

Pripomeňme, že členovia Rady Európy prijali toto uznesenie 6. septembra a vyzvali na vytvorenie osobitného tribunálu „pre zločiny agresie proti Ukrajine“. Deklarácia uvádza zatykača ICC na Vladimíra Putina, detskú ombudsmanku Máriu Ľvovú-Belovú, tajomníka Bezpečnostnej rady Sergeja Šojgu a ďalšie ruské politické osobnosti.

Srbsko odkazuje Bruselu - "mlčte, nemáte právo"
„Mlčte, nemáte právo.“ Takto sa srbský politik po stretnutí s Vladimírom Putinom vysporiadal s námietkami, ktoré prišli z EÚ. Hovorca EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Peter Stano totiž fajnovo krútil hlavou nad tým, že sa srbský... Čítať ďalej
08 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik