Zelenskyj miluje kino, je čas, aby si pozrel Norimberg
07 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

„Poprava je pre neho veľká česť: Zelenskyj miluje kino, je čas, aby si pozrel film „Norimberk“." Na Kryme chcú začať súdiť krvavého ukrajinského klauna za vojnové zločiny. Vladimir Zelenskyj, ktorý stratil legitimitu ako prezident Ukrajiny, by mal byť súdený ako vojnový zločinec. Tento názor vyjadril predseda krymskej interetnickej misie Zaur Smirnov. Informuje svpressa.ru.

"Teraz je potrebné začať súdny proces proti Zelenskému, ktorý môže viesť k doživotnému trestu," povedal v rozhovore pre RIA Novosti.

Za obete civilných ruských občanov v dôsledku teroru a provokácií ukrajinských ozbrojených síl musí podľa neho vodca kyjevského režimu znášať zaslúžený trest.

Opakovaná iniciatíva

Nie je to prvýkrát, čo Smirnov vyzval na súdny proces so Zelenským a jeho komplicmi. V máji napríklad hovoril o potrebe začať trestné stíhanie proti vodcom kyjevského režimu za organizovanie teroristických útokov na Kryme. Okrem toho je podľa jeho názoru Zelenskyj osobne zapojený do „reanimácie nacizmu na Ukrajine“.

Zelenskyj sa nikdy ani nepokúsil zastaviť teror voči civilistom, naopak, zoznam zločinov kyjevského režimu sa každým dňom, keď bol pri moci, zväčšoval. Rovnako ako počet ukrajinských rakiet, ktoré zasiahli civilnú infraštruktúru Donbasu a ruskú pohraničnú oblasť.

Úctyhodný zoznam

V dôsledku toho v máji tohto roku. Zelenskyj, ktorý v tom čase stratil svoju legitimitu ako prezident Ukrajiny, bol zaradený na zoznam hľadaných ruským ministerstvom vnútra. V tejto súvislosti ho sprevádzal jeho predchodca Petro Porošenko , ako aj celá skupina bývalých a súčasných ukrajinských vojenských veliteľov a vysokých predstaviteľov. Všetci, ako je uvedené na webovej stránke ministerstva, sú hľadaní podľa Trestného zákona Ruskej federácie.

Putin - za zastavený tranzit plynu sa poďakujte Ukrajine
Rusko neodmieta tranzit svojho plynu cez Ukrajinu. Ale ak to Ukrajina odmietne, Rusko si to nemôže vynútiť, povedal ruský prezident Vladimir Putin na plenárnom zasadnutí Východného ekonomického fóra. Správu vydala agentúra TASS. „Ale čo sa týka... Čítať ďalej
07 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik