TOTO JE posledný letný víkend. PRICHÁDZA RADIKÁLNA ZMENA!
07 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Meteorológovia varujú pred prudkou zmenou počasia, ktorá zasiahne celú krajinu už od budúceho týždňa. Pripravte sa na radikálny teplotný pokles a návrat dáždnikov do našich ulíc!

Posledný víkend leta: Užite si ho naplno!

Tento víkend bude poslednou príležitosťou vychutnať si pravé letné teploty, informuje portál Imeteo.sk. Odborníci odporúčajú využiť tieto dni naplno. "Určite sa ešte vydajte k vode, na bicykel alebo si doma užite letnú grilovačku pri peknom slnečnom počasí," radia meteorológovia.

Avšak pozor, situácia sa dramaticky zmení už od pondelka. Slovensko čaká prudký nástup jesenného počasia, ktoré prinesie výrazné ochladenie a dlho očakávané zrážky.

Teplotný pád: Až o 10 stupňov Celzia!

Podľa najnovších predpovedí sa teploty na väčšine územia Slovenska prepadnú až o desať stupňov. "Od utorka ochladenie pocítime viac. Teplotné maximá sa budú pohybovať okolo +23 °C," upozorňujú odborníci.

Tento dramatický pokles bude sprevádzaný aj zmenou charakteru počasia. Tropický vzduch, ktorý k nám prúdil v posledných dňoch, vystrieda chladný a vlhký vzduch zo severozápadu.

Dáždniky späť do akcie: Pripravte sa na návrat zrážok

Po dlhom období sucha sa na Slovensko konečne vrátia aj zrážky. "Spolu s ochladením prídu aj zrážky, takže si nezabudnite nachystať dáždniky, ktoré sme dlho na Slovensku nepotrebovali − je čas ich vytiahnuť," upozorňujú meteorológovia.

Koniec leta, začiatok novej sezóny

Hoci zmena počasia môže byť pre mnohých nepríjemná, prináša so sebou aj pozitíva. Ochladenie a zrážky sú nevyhnutné pre prírodu a poľnohospodárstvo. Navyše, jeseň so svojimi farbami a atmosférou má tiež svoje čaro.

Pripravte sa teda na nové ročné obdobie a nezabudnite si užiť posledné letné dni tohto víkendu. Jeseň klope na dvere a prinesie so sebou radikálnu zmenu počasia na celom Slovensku!

ANONYM z bombových hrozieb: Nech tie deti kľudne aj pomrznú!
Neznáša Čechov a Slovákov. To je dôvod, pre ktorý anonym začiatkom prvého týždňa školského roku ako na Slovensku, tak v Česku, postavil do pozoru bezpečnostné zložky, vydesili študentov a narobili vrásky na čelách rodičov. Maily s bombovou... Čítať ďalej
07 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik