POŽIAR V LUDROVSKEJ DOLINE RIADI ŠTÁB
07 | 09 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Požiar v Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier v sobotu likviduje 45 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na mieste zasahujú aj vrtuľníky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Geguššová.
        

"Aktuálne sú pri požiari v Ludrovskej doline nasadení príslušníci modulu pozemného hasenia, zasahuje aj vrtuľník leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR MI171 s bambi vakom a vrtuľník Ministerstva obrany SR UH-60M Black Hawk, ktoré k 11.00 h vykonali už 15 zhodov," uviedla Geguššová.

Hasiči na mieste požiaru v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline zriadili v sobotu riadiaci štáb. Na likvidácii požiaru sa podieľajú naďalej aj vrtuľníky. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) o tom informoval na sociálnej sieti.
        

Spolu na mieste podľa nej zasahuje 45 hasičov z HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí s 11 kusmi hasičskej techniky.
    

Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne o rozlohe 100 krát 100 metrov.
        

Pred požiarom varovala turistov i Horská záchranná služba. Lesný požiar podľa nej predstavuje pre turistov a návštevníkov hôr veľké riziko ohrozenia života a zdravia, zároveň môžu návštevníci a turisti vytvárať prekážku pri likvidácii požiaru.

Nový šéf parlamentu? Robert Fico pripúšťa len dve riešenia
Situácia s obsadením postu predsedu Národnej rady (NR) SR sa môže dostať až tak ďaleko, že buď sa stane novým predsedom šéf SNS Andrej Danko, alebo bude parlament do konca volebného obdobia viesť naďalej podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas-SD).... Čítať ďalej
07 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR
 
Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik