Magda Vášáryová: "Voliči Fica...sú frustrovaní a rozumovo nedovyvinutí"
07 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Bývalá slovenská herečka a politička Magda Vášáryová podľa webu parlamentni listy.cz tvrdí, že ľudia voliaci „populistov“ ako Robert Fico, Andrej Babiš alebo Jaroslav Kaczyński sú „nešťastní a frustrovaní ľudia“. Vo všetkých týchto štátoch je to podľa nej okolo 35 percent voličov, ktorí sú z nejakého dôvodu nešťastní. „Neviem, prečo, sú to väčšinou ľudia vo veku nad 60 rokov, kognitívne nedovyvinutí,“ hovorí Vášáryová, podľa ktorej už ale Fico ďalšie voľby nevyhrá a „všetko sa otočí k lepšiemu“.

 „Som dôchodkyňa, takže ja si užívam, píšem, čítam a tak ďalej, som OK. Ale na Slovensku to nie je bohviečo,“ hovorí Magda Vášáryová s tým, že svoju osobnú spokojnosť dokáže oddeliť od politického diania na Slovensku. „To musíme, inak by sme sa zbláznili. Už sme zažili všetky tie rozdelenia Československa, zažili sme Mečiarov režim, pána Slotu, rôznych ožranov, ktorí sa, neviem prečo, ľuďom páčia. Takže dúfam, pevne verím, že zvládneme aj toto,“ vyhlásila podľacitovaného webu Vášáryová.

Kopanec do Fica

"Fico nemá žiadnu ideológiu, nemá žiadny cieľ, nemá vôbec nič. Absolútne. To je vákuum,“ má jasno Vášáryová. Bývalá herečka dúfa, že Ficova vláda skončí čo najskôr, najlepšie v predčasných voľbách. „Ide len o to, čo všetko zničí, pretože oni len ničia a odvolávajú,“ hovorí Vášáryová s tým, že v ďalších voľbách už Fico neuspeje, pokiaľ budú slobodné voľby.

Znôška demagogickej hlúposti

Vášáryová dáva dianie v slovenskej spoločnosti do súvislosti s podobnou atmosférou v Česku alebo v Poľsku, kde sú silné „populistické“ strany. „Dodnes má v Poľsku v prieskumoch verejnej mienky okolo 35 percent Jaroslav Kaczyński, aj keď doviedol Poľsko do prekérnej situácie. Prepáčte, ale aj Andrej Babiš u vás má 35 percent v prieskumoch a môžete sa čudovať prečo. Aj u nás mal Mečiar 35 percent a aj Fico s Hlasom majú tých 35 percent,“ porovnáva Vášáryová.

Kto je tu frustrovaný?

Voliči týchto strán sú podľa nej nešťastní a rozumovo nevyvinutí ľudia. "Z čoho presne pramení ich frustrácia, neviem. Môžete si povedať, že sú títo ľudia trošku kognitívne nedovyvinutí. Včera som si vyzdvihovala auto v umývačke a pán, ktorý mi ho vydával, hovoril: ‚Pani Magda, to je hrozné, veď tých LGBT tu bude do dvoch rokov 60 percent!' Pýtam sa: ‚Ako to myslíte?' ‚Oni tu teraz budú mať ten zákon o registrovanom partnerstve, tak potom to tu bude.' Tí ľudia si snáď myslia, že keď bude zákon a LGBT ľudia budú môcť byť normálnymi občanmi ako my všetci ostatní, tak sa k tomu budú snáď hlásiť všetci alebo čo. Jednoducho tomu nerozumie. Ale ja som sa už niekoľkokrát presvedčila, že im to ani nedokážete vysvetliť,“ dodáva podľa webu parlamentnilisty.cz Vášáryová.

Gyimesi: Čaputová mi v Banskej Bystrici nechýbala (VIDEO)
Podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi je presvedčený, že bývalú prezidentku Zuzanu Čaputovú viac, ako hociktorý slovenský sviatok znamená americký Deň vďakyvzdania, čo jasne ukázala svojou neprítomnosťou na oslavách 80-teho výročia SNP. Aj... Čítať ďalej
07 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik