Aristokrat Naď v špinavých vodách: Odkiaľ berú Demokrati peniaze? (VIDEO)
07 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Právnik Zoroslav Kollár opäť mieri svoje investigatívne úsilie na politika Jaroslava Naďa. Tentokrát sa zameriava na pálčivú otázku financovania strany Demokrati, ktorá napriek neúspechu vo voľbách prekvapivo disponuje značnými prostriedkami. Kollár vo svojom najnovšom príspevku odhaľuje prekvapivé informácie o údajnom trojmiliónovom úplatku. Nuž a tu sa Kollár pýta – Kde na to beriete, pán Naď?

Predvolebná kampaň vás musela stáť obrovské peniaze a všetky vaše súčasné aktivity tiež stoja nemalé finančné prostriedky,uvažuje Kollár a pripomína, že Naď už ako minister obrany o sebe hovoril ako o bojovníkovi proti korupcii, hovoril o tom, ako na ministerstve urobí generálny poriadok, politikom nadával do svoloče a občanov nazýval pomenovaniami ako opice, či dezoláti.

Zoroslav Kollár "rozobral" exministra Jaroslava Naďa (VIDEO)
Podnikateľ, právnik a politický komentátor Zoroslav Kollár zverejnil video, v ktorom sa rozhovoril o šéfovi mimoparlamentnej strany Demokrati Jaroslavovi Naďovi. Kollár podrobil exministra obrany Naďa v súčasnosti kandidujúceho na post... Čítať ďalej
02 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

„V médiách ste sa snažili vytvoriť si obraz čestného múdreho a slušného politika. Podľa výsledkov v parlamentných voľbách sa vám to ale príliš nepodarilo a zo situácie, že strana, ktorú vediete, nemá na fungovanie príspevok od štátu, sa snažíte ešte dokonca vyťažiť politické body,“konštatuje ďalej Kollár a zo záznamu púšťa Naďa, ako všetkých zo strany Demokrati glorifikuje. Hovorí o nich, ako o dobrovoľníkoch v strane, ktorá si nemôže a ani nemieni kupovať každého, no zo samej lásky k Slovensku chcú krajinu zachrániť okrem Fica a Putina snáď aj pred inváziou Marťanov. „Úprimne ďakujem, keď to od vás počujem, hneď sa cítim bezpečnejšie a mám pokojnejší spánok,“ ironizuje Kollár.

„Stále žiadate občanov slovenskej republiky o finančnú podporu, ale ja sa domnievam, že to robiť nemusíte,“ myslí si Kollár, no najskôr sa venuje Naďovej falošnej skromnosti.

„Minister životného prostredia pán Taraba povedal zásadné a veľmi rozumné stanovisko v problematike, ktorá je všeobecne známa, ale nikto ju za celú existenciu slovenskej republiky nikdy neriešil – poistné,“dostáva sa Kollár k problému a vo videu necháva znieť Tomáša Tarabu (SNS / Život-NS), ktorý hovorí o fiktívnom poistení majetku bez hodnoty, alebo je v odpisoch. Ide o veci za 99 miliónov eur, teda len na tomto rezorte prišli daňoví poplatníci za viac, ako 86 miliónov. Keď sa Taraba informoval v zahraničí ako to funguje na jednotlivých rezortoch, tak zistil, že žiadne poistenie štátneho majetku neexistuje a už vôbec nie cez maklérov a ich dvadsaťpercentné provízie.

Kollár vysvetľuje, ako také poistné funguje, že poisťovňa vyberie čo najviac, no platí čo najmenej, pričom rozdiel je jej zisk, čo nie je vždy korektné a niekedy musíte s poisťovňou takmer bojovať

„Pri poistení majetku, o ktorom bude toto video, sú do systému poistenia zaangažovaní takzvaní poistní makléri. To sú ľudia, ktorých platí poisťovňa za to, že vybavia uzavretie poistnej zmluvy a potom zabezpečujú riešenie poistných udalostí v prospech klienta,“priblížil Kollár s tým, že o jedného klienta bojujú takmer dve desiatky poisťovní. Aj ministerstvá a štátne inštitúcie si zabezpečujú poistenie individuálne. Hoci sa to javí, ako ekonomický nezmysel Kollár upozorňuje, že tak to vôbec nemusí byť.

Bude "aristokrat" Naď reagovať aj na TOTO video?
V deň inaugurácie nového prezidenta SR sa Zoroslav Kollár vo svojom videu venoval starému ministrovi obrany, „aristokratovi“ Jaroslavovi Naďovi (Demokrati). Je to druhý videopozdrav tomuto politikovi s nízkym výtlakom, ale vysokým egom a Kollár v... Čítať ďalej
16 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Kollár ponúka neúplný prehľad poistných zmlúv s výškami poistného v štátnej správe a samospráve, ktorý dáva za pravdu Tomášovi Tarabovi.

Súčet poistného plnenia v tejto neúplnej tabuľke je približne 50 miliónov eur ročne, takže za 30 rokov existencie Slovenskej republiky to je jeden a pol miliardy euro,“ počíta Kollár s tým, že zoznam nie je kompletný a pri výška poistného nie je uvedená pri každej sume, takže reálna suma bude celkom isto vyššia. Keď maklér skutočne dostáva dvadsaťpercentné provízie, o akých hovorí Taraba, jeho motivácia získať klienta je veľká. A spojenie maklérov s politikou je priam rozprávkové prostredie pre prípadnú korupciu.

Ak chce niekto dosiahnuť niečo od politika, tak ten politik musí niečo urobiť. Napríklad vyhlásiť verejné obstarávanie a niekto musí vyhrať súťaž, ale predstavte si, že v tomto prípade, dovolím si to nazvať obchodom, dostane politik ponuku, že môže zarobiť za to, že neurobí nič. Ako to myslím? Poistné zmluvy majú vždy nejakú dobu platnosti a zvyčajne kopírujú volebné obdobie. Väčšinou sú uzavreté na dobu neurčitú, ale dajú sa samozrejme vypovedať. Ak taký politik získa funkciu, môže dostať od niekoho ponuku, že ak nechá existujúce zmluvy ďalej v platnosti a nevypovie ich má zarobené. Navyše neriskuje mediálny lynč, keby sa v centrálnom registri zmlúv objavila nejaká nová zmluva. Pretože sa neobjaví v platnosti, zostáva tá pôvodná a ak by sa verejnosti zdala nevýhodná, politik sa vždy môže vyhovoriť na toho predchodcu vo funkcii, ktorý túto zmluvu v minulosti uzavrel,“ vysvetľuje Kollár s tým, že aristokrat Naď zrejme nebude taký čistý, ako sa prezentuje.

Podľa tohto dokumentu, informátor s krycím menom Myš podal informáciu na NAKA o tom, že údajne osoby inžinier Guláš a doktor Naď sa dopúšťajú trestného činu korupcie. Osoba Guláš mala osobe Naď údajne odovzdať úplatok vo výške 3 milióny eur za poistenie štátneho majetku,“ hovorí Kollár a okrem dokumentu ponúka aj tabuľku so zmluvami z Centrálneho registra zmlúv, týkajúce sa ministerstva obrany. Výška poistného je uvedená len pri niekoľkých zmluvách, no aj tie sú impozantné.

YouTube Zoroslav Kollár
YouTube Zoroslav Kollár

Nebudem moralizovať, no dajte si túto sumu iba do pomeru k sume 50tisíc eur, za ktorú sedel pán Kováčik vo väzení. Rešpektujem prezumpciu neviny, Iba nechápem prečo sa neuplatňujú na oboch rovnaké trestnoprávne postupy,“ konštatuje Kollár a púšťa nahrávku, ktorú informátor predložil polícii a dvaja ľudia sa v nej rozprávajú, ako Naď dostal tri a pol milióna. Kollár pripomína, že hoci od zverejnenia tejto informácie ubehol už rok, nezaujímali sa o ňu ani červené denníky, ani NAKA nenavštívila aristokrata. Ak niekto chce použiť argument, že oznámenie informátora je málo, Kollár parafrázuje Ľubomíra Daňka: Nedostatok dôkazov nebráni tomu, aby bolo podozrivému vznesené obvinenie. Kollár síce uznáva, že to znie stalinisticky, no Daňkovi zaň všetci tlieskali.

Tretí pozdrav "aristokratovi" Naďovi odkrýva Slovákom medzinárodný škandál (VIDEO)
Tretí pozdrav Zoroslava Kollára by mohol mať, podľa slov autora videa, názov Pozdrav Jarovi „aristokratovi“ Naďovi, alebo ako Slováci takmer vojnu medzi Ruskom a Izraelom vyvolali. Aj pre vás to znie desivo, keďže obe krajiny sú v súčasnosti... Čítať ďalej
22 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

„A na záver malé porovnanie. Pri priemernej mzde na Slovensku v roku 2023 približne 1.400  eur mesačne, čo predstavuje 16.800 eur ročne, by Slovák s takouto mzdou zarobil 3 milióny euro za 178 rokov,“ dodáva Kollár nezabúdajúc na svoju štandardnú záverečnú formulku o nutnosti potrestania nespravodlivých sudcov na všetkých úrovniach.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik