Vyššia bezpečnosť vo vlakoch? Eštok má riešenie
07 | 09 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Ministerstvo vnútra pripravuje projekt vlakov zadarmo pre príslušníkov Policajného zboru. Podľa slov ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) rezort vnútra smeruje k finálnej dohode so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Minister to vyhlásil na piatkovej tlačovej konferencii.

"Na jednej strane je to aj benefit pre policajtov, pretože mnohí policajti dochádzajú do svojej práce vlakom, a to znamená ušetrenie finančných prostriedkov. Na druhej strane je to aj zvýšenie bezpečnosti vo vlakoch. Pamätáte si, čo sa udialo v závere roka v Prešove, keď sa tam udial incident, keď páchateľ nožom ohrozoval cestujúcich," ozrejmil minister s tým, že tento krok zvýši bezpečnosť a kvalitu cestovania vlakmi.

Bývalý minister vnútra a poslanec Národnej rady SR Roman Mikulec (hnutie Slovensko) vo videu na sociálnej sieti označil zámer poskytnúť policajtom možnosť cestovať vlakmi ZSSK zadarmo za náplasť na problémy v zbore. Policajti podľa neho zo služby odchádzajú, pretože minister Šutaj Eštok nesplnil svoje sľuby týkajúce sa platového a sociálneho zabezpečenia.

Exminister zároveň poznamenal, že už dnes majú policajti povinnosť zasiahnuť v prípade, keď by mohlo dôjsť k ohrozeniu života, zdravia či majetku občanov. Nespokojní s rezortom vnútra sú podľa Mikulca aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru či horskí záchranári.

V súčasnosti môžu dostať 100-percentnú zľavu z cestovného vo vlakoch ZSSK študenti či seniori.

Hlas: Čísla za 10 mesiacov našej vlády hovoria jasne v náš prospech (VIDEO)
Štvrtá vláda Roberta Fica funguje desať mesiacov. Podmienky na to má mimoriadne ťažké – nie len v zahraničnopolitickej oblasti, no proti každému jej zákonnému kroku bojuje aj opozícia, ktorá je zodpovedná za stav ekonomiky, v akom sa aktuálne... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik