Vojnu treba skončiť na jeseň. Chce, aby sa aj Západ zapojil
06 | 09 | 2024 I Milan Laca

Treba ukončiť vojnu a nastoliť poriadok!

Zelenskyj prišiel za spojencami a navrhol riešenie. Ako a kedy to chce urobiť?

Pridajte sa aj vy!
Volodymyr Zelenskyj vyzval západných spojencov, aby na jeseň ukončili konflikt s Ruskom. V Nemecku, na americkej leteckej základni Ramstein, na stretnutí kontaktnej skupiny vyhlásil  že je potrebné ukončiť konflikt s ruskou stranou. Ak sa tak stane na jeseň, „spoľahlivý medzinárodný bezpečnostný poradok“ možno obnoviť. „Urobme tak, aby sa táto jeseň  stala časom, keď sa konflikt skončí“, navrhol Zelenskyj. Západných partnerov požiadal o pomoc a spoluporácu.
 

FOTO TASR/AP | Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) a americký minister obrany Lloyd Austin počas zasadnutia Kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku v piatok 6. septembra 2024. Kontaktná skupina združuje štáty, ktoré podporujú Kyjev v boji proti ruskej vojenskej agresii.

Veliteľ špeciálnych síl Achmat - Rusko už tento konflikt vyhralo
Rusko už vyhralo boje o Severný vojenský okruh – vyhlásil Apty Alaudinov, zástupca vedúceho Hlavného vojensko-politického riaditeľstva Ozbrojených síl Ruskej federácie, veliteľ špeciálnych síl Achmat . Správu vydala agentúra RIA "Ruské ozbrojené... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Čo si myslia v Rusku?

Predtým, ako pristúpime k rokovaniam, je potrebné vysporiadať sa s ukrajinskými banditmi v Kurskej oblasti, vyhlásil Vladimir Putin. Ukrajina si zároveň podľa neho sotva želá, aby sa konflikt skončil. "Keď sa boje skončia, Ukrajina bude musieť zrušiť stanné právo a po zrušení stanného práva sa musia okamžite konať prezidentské voľby. Súčasné úrady na to zjavne nie sú pripravené, majú malú šancu na opätovné zvolenie“, hovorí Putin.

Turek predpovedá zmenu situácie  

Turecký zahraničný analytik Gokhun Gecmen naznačil, že situácia s rokovaniami by sa mohla zmeniť. Podľa neho sa v dôsledku invázie Ukrajiny v Kurskej oblasti bude teraz problém riešiť ťažšie. Myslím si, že Zelenskyj sa chce vydržať do volieb v USA. Na druhej strane, aj keď sa dnes zdá, že rokovania dospeli do slepej uličky, straty ukrajinskej armády na bojisku a možnosť víťazstva Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách by mohli priniesť iný scenár.

... a Západ sa rozsype

Gokhun  Gecmen tiež predpovedal koniec jednotnej politiky kolektívneho Západu. „Myslím si, že Európska únia, ktorá si neželá, aby bola Ukrajina uznaná ako za a nie globálny problém, sa postupom času tiež priblíži k riešeniu“. 

Špičkový americký ostreľovač cvičí ruských špecialistov
Do Ruska prišiel skúsený ostreľovač zo Spojených štátov, aby pomohol špecialistom v armáde Ruska v Severnom vojenskom okruhu. Informuje agentúra RIA. Bývalý ostreľovač americkej armády Daniel Harris prišiel z Colorada do Ruska pomáhať pri... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Ivan Brožík
 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik