Sulík svoje dielo dokonal. Šipoš mu posiela odkaz
06 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Richard Sulík sa z politiky vytrácal plíživo. Najprv sa vzdal postu predsedu jeho nepodareného dieťaťa, strany Sloboda a Solidarita a v stredu ukončil pôsobenie aj v parlamente.  Michal Šipoš (OĽaNO) mu pripomenul všetky jeho staré hriechy. A vraj: Slovensko ti ďakuje, Richard.

Bývalý predseda a zakladateľ Slobody a solidarity (SaS) Richard Sulík odchádza z parlamentu. Na tlačovej konferencii nečakane oznámil, že sa vzdáva poslaneckého mandátu. Nahradí ho stranícky kolega  Karol Galek.

Sulíkova "Labutia pieseň"

 „V politike som nepretržite 15 rokov, ničomu v mojom živote som sa nevenoval dlhšie. Bol som na rôznych zaujímavých pozíciách a dosiahol výsledky, ktoré Slovensku prospeli a prospievajú, najmä rovná daň, Volvo či lacná elektrina pre domácnosti. Najviac pre spoločnosť prospešný som bol na MH, a preto som mal v minuloročných voľbách ambíciu na MH pokračovať. To žiaľ nevydalo, tak, ako ani Eurovoľby pár mesiacov neskôr. Potom prišlo leto a dúfal som, že si dobre oddýchnem, aby som sa v septembri vrátil plný síl do parlamentu. Ale ani to sa nestalo. Preto som sa rozhodol vzdať sa mandátu poslanca NR SR,“ oznámil bývalý líder SaS.

Štipľavý odkaz od bývalého koaličného kolegu

„Slovensko ti ďakuje, Richard. Najprv si povalil Radičovej vládu, potom vládu Igora Matoviča a nakoniec aj Eda Hegera. Svoje dielo si dokonal a prestrel červený koberec Ficovi,“ napísal Michal Šipoš, jeden z mála navždy verných Igora Matoviča.

Gašpar odkazuje Šimečkovi: Ja nie som ako Čaputová
Šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavol Gašpar odmieta tvrdenia predsedu hnutia PS Michala Šimečku o tom, že písal návrh na jeho odvolanie z postu podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Šimečkovo tvrdenie dementoval aj podpredseda NR SR Tibor... Čítať ďalej
05 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik