Premiér sa dnes vrátil do HANDLOVEJ: "Mám traumu, ale nie z atentátu!" (VIDEO)
06 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Robert Fico prekvapil novinárov nečakaným vyhlásením pre portál HN počas návštevy Handlovej. Premiér otvorene prehovoril o svojich obavách i plánoch pre región.

Nečakané odhalenie na pracovnej ceste

Počas rutinnej návštevy Handlovej premiér Robert Fico prekvapil prítomných novinárov svojím úprimným vyjadrením. Na otázku novinára o jeho pocitoch pri návrate do mesta po nedávnom atentáte Fico odpovedal nečakane otvorene: "Verte mi, že ja mám traumu. Ale nie z toho atentátu."

Obavy z opozície a médií

Premiér ďalej vysvetlil zdroj svojich obáv: "Ja mám traumu z opozície a niektorých médií, čo robia. Pretože, ako som to už povedal niekoľkokrát, vytvárajú atmosféru, ktorá môže viesť k zopakovaniu podobného príbehu. Z tohoto mám najväčší strach, ale budem dnes informovať popoludní aj o správe o atentáte."

Plány pre Handlovú a región

Napriek týmto obavám Fico zdôraznil, že jeho návšteva má predovšetkým pracovný charakter. "Ja som naozaj došiel kvôli tomu, že tento región potrebuje podporu," povedal premiér. Vyzdvihol pritom schopnosť Trenčianskeho kraja čerpať európske fondy: "Keď porovnáme všetky samosprávne kraje, tak je absolútnym víťazom v čerpaní týchto fondov Trenčiansky kraj."

Budúce kroky vlády

Fico tiež naznačil plány na ďalšie výjazdové rokovania vlády. "Máme teraz výjazdové rokovanie vlády v Bratislavskom kraji, potom máme spoločné rokovanie s Ukrajinou, to bude 7. októbra," informoval. 

"Ja som sem neprišiel kvôli spomienkam ani niečo tu riešiť. Ja som došiel na klasický štandardný pracovný výjazd a teším sa, že tu je takáto atmosféra," dodal premiér.

NAŽIVO: Sociálna demokracia vs. progresivizmus v praxi
Tlačová konferencia strany Hlas - sociálna demokracia na tému Desať mesiacov práce pre ľudí: Sociálna demokracia vs. progresivizmus v praxi <iframe... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik