Najväčší hoaxobijca Naď šíri hoaxy! Melicher má dôkaz
06 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) na sociálnej sieti neskrýval zadosťučinenie – podľa jeho tvrdenia si Srbsko objednalo stíhačky od Francúzov s tým, že svoje stíhačky MIG29 odovzdajú na Ukrajinu. Štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher (Smer-SSD) však hovorí, že z najväčšieho „hoaxobijcu“ sa, zase raz, stal ich šíriteľ.

Kým Jaroslav Naď sa teší z údajnej dohody, podľa ktorej si Srbsko u Francúzov objednalo stíhačky s tým, že svoje MIGy odovzdá Ukrajine a nezabúda si kopnúť do súčasnej vládnej koalície, Melicher prináša dôkaz o Naďovom šírení hoaxu. Ten vyvrátil aj srbský minister obrany Bratislav Gašić.

Všetci majú byť spokojní

„Pred pár dňami prešlo médiami, že si Srbsko objednalo 12 kusov nadzvukových stíhacích strojov Rafale v hodnote 3 miliárd eur. Časť tejto sumy zaplatí Srbsko Francúzsku formou darovania ich lietadiel MiG 29 a pravdepodobne aj iných typov lietadiel, ktorými disponuje. Tie Francúzi podľa mojich info obratom darujú na Ukrajinu. Nádhera. Parádna dohoda. Všetci budú spokojní. Srbi, Francúzi aj Ukrajinci a tiež celý demokratický svet,“ tešil sa Naď na sociálnej sieti ešte v pondelok v noci. Nezabudol doplniť, že „naši rusofilní pomätenci“ vo vláde sa netešia.

„Tí sa budú buď hádzať o zem alebo budú donekonečna klamať, že stíhačky okrem našej vlády nedal nikto iný Ukrajincom,“ uzavrel Naď.

Zase mu niekto robil zle

Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Igor Melicher konštatuje, že Naď si zase raz verejne posťažoval na kritiku za „sofistikované“ rozhodnutie odzbrojiť Slovensko.

„Potom vo svojom statuse vyzdvihol Srbsko za to, že daruje na Ukrajinu svoje MiG-29 cez obchod s Francúzskom a nezabudol si pri tom samozrejme opäť kopnúť do koalície, za to že sme mu vytkli, že rozhodnutie pripraviť svoj vlastný štát o aktívne PVO neurobil na celom svete okrem neho nikto iný,“píše Melicher na sociálnej sieti.

Zrodila sa dezinformácia

„Dnes sa Srbsko oficiálne vyjadrilo, že aj keď nakupuje stíhačky z Francúzska, nedáva ako časť ich protihodnoty svoje stíhačky MiG-29, ktoré majú obratom odletieť z Francúzska na Ukrajinu,“ uvádza veci na pravú mieru Melicher a pridáva aj dôkaz z tlače.

Facebook / Igor Melicher

Čo hovorí Kyiv post?

„Toto je ďalšia nehorázna lož a ​​nepravda, ktorej jediným cieľom je vrhnúť tieň na získanie 12 úplne nových viacúčelových bojových lietadiel Rafale štvrtej generácie. MiGy, ktoré Srbsko vlastní, sú srbské a nikdy ich nikomu nedáme,“cituje Kyiv post srbského ministra obrany Bratislava Gašića. 

„Nuže, i mistr tesař se někdy utne...,“ uzatvára Melicher.

NAĎ A HEGER NEVEDIA NIČ INÉ, AKO KLAMAŤ! Richter má dôkaz (VIDEO)
Demokrati urobili kontrolný nákup školských potrieb, ktorý ich stál „majland“. Na utorkovej tlačovej besede (TB) Jaroslav Naď a Eduard Heger hovorili o tom, ako oni vedia, čo musí vláda urobiť práve v prospech rodín so školákmi. Poslanec NR SR Ján... Čítať ďalej
05 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik