Gyimesi: Čaputová mi v Banskej Bystrici nechýbala (VIDEO)
07 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi je presvedčený, že bývalú prezidentku Zuzanu Čaputovú viac, ako hociktorý slovenský sviatok znamená americký Deň vďakyvzdania, čo jasne ukázala svojou neprítomnosťou na oslavách 80-teho výročia SNP. Aj o tom hovoril v Rozhovoroch s Mimi Šramovou.

Gyimesi však „rozvíril hladinu“ aj svojou návštevou a videami z Ruska. Aj tu skonštatoval, že sankcie voči Rusku fungujú na tých, ktorí ich uvalili. Navyše západ ich obchádza, čo podľa Gyimesiho dokazujú aj čísla. Obáva sa tiež toho, ako nás západ a USA ženú do veľkého konfliktu, pričom konštatuje, že Rusi za svoju vlasť narukujú aj bez mobilizácie. Hovoril aj o Rizmanovej „nehode“ a podozrivom tichu okolo nej, keďže na Juraja Rizmana by sa malo prihliadať, ako na verejne činnú osobu. Hovoril tiež o neúčasti prezidentky na oslavách SNP, o Šimečkových prešľapoch s nadáciami, ktoré vyvíjajú politickú činnosť proti štátu, ktorý ho financuje, či o pohyboch na mediálnej scéne.

Ako sa ocitol v Rusku

Győrgy Gyimesi v Rozhovoroch s Mimi Šramovou priznal, že návštevu Kamčatky mal v úmysle už dávno, no až teraz sa mu na takúto cestu naskytol vhodný čas. Aj víza dostal bez akýchkoľvek prieťahov behom niekoľkých dní. Jedinou komplikáciou bolo, že do Ruska musel cestovať cez Istanbul.

„V Rusku som nezažil nič, čo by som nezažil v akejkoľvek európskej krajine, ale to, čo ma zaujalo je to, že v každom jednom obchode, ktorý som navštívil, objavil som presne rovnaké tovary, aké si dokážete kúpiť aj u nás,“hovorí Gyimesi, ktorý do Ruska šiel kvôli vysokohorskej túre. Skutočnosť, že obchody ponúkajú rovnaký sortiment ako u nás, ho primäla natočiť najskôr video z Moskvy, neskôr aj z Kamčatky. Chcel tak ukázať, že šialená západná politika nefunguje a najlepšie to vie urobiť cez príklad. Na to, či cítia sankcie, sa Gyimesi pýtal v Rusku aj bežných ľudí, ktorí mu potvrdili, že nefungujú.

Gyimesi natočil video. Varuje, že nie je vhodné pre útlocitných (VIDEO)
Pre opozíciu je Rusko zakázanou krajinou. Na ten smer sa ani len hľadieť nepatrí, nie to ešte navštíviť ju. A práve to „si dovolil“ podpredseda Maďarskej Aliancie Győrgy Gyimesi. Ten po návrate z Moskvy natočil hneď niekoľko videí. V jednom... Čítať ďalej
30 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Nezmyselnosť sankcií

„My vieme, ako obrovsky narástol podiel obchodu medzi EÚ a napríklad Kirgizskom, alebo Kazachstanom. Sankcie nefungujú, vo veľkom sa obchádzajú a Rusko ich absolútne necíti,“ hovorí Gyimesi. Keď sa vrátil domov, stretol sa s ďalšou zaujímavou informáciou – EÚ stále dováža 15 percent spotreby zemného plynu z Ruska a len Francúzsko zvýšilo dovoz skvapalneného zemného plynu.

„To, čo som chcel povedať je to, že nezmyselnosť sankcií na jednej strane je celkom zjavná a na druhej strane vôbec nefungujú a tie predsudky, ktoré tu vytvárajú progresívne a liberálne médiá sa absolútne nezakladajú na pravde,“dodáva Gyimesi.

Konflikt na Ukrajine a ruské vlastenectvo

Na príklade hostiteľa Gyimesi hovorí, že ruskí muži sa budú aj v prípade väčšieho vojenského konfliktu hrnúť do armády aj bez nejakej nútenej mobilizácie. Aj preto mu prekáža stále radikálna rétorika krajín západu a USA voči Rusku. Prípadné ostreľovanie ruského vnútrozemia z územia Ukrajiny by v tomto konflikte znamenalo obrovskú eskaláciu. „Ženú nás do tretej svetovej vojny. Nemyslím, že z toho by mohol ktokoľvek profitovať,“myslí si Gyimesi.

Na údajoch o Rizmanovej streľbe mu nesedelo nič

Vo štvrtok sa v Bratislave strieľalo a to hneď v byte Juraja Rizmana, ktorému údajne vystrelila zbraň pri čistení. Podľa Gyimesiho tam nesedí množstvo vecí. Jednou z nich je aj to, že o prípade neinformovala ani polícia, ale aj to, že červené denníky sa okamžite nechytili témy. Gyimesi ako poľovník vysvetľuje, že je rozdiel mať poľovnú zbraň a pištoľ.

„Ja si neviem predstaviť, že prídem večer domov a namiesto toho, aby som si umyl zuby, tak umývam pištoľ, teda ju čistím. A už vôbec si to neviem predstaviť tak, že je v nej náboj, pretože to je úplne najzákladnejšie pravidlo, že so zbraňou vždy treba zaobchádzať tak, ako keby bola nabitá,“vysvetľuje podpredseda Maďarskej aliancie postup, aký Rizman zjavne nedodržal, ak zbraň skutočne čistil. Navyše nedodržal neodkladnú zákonnú povinnosť oznámiť použitie zbrane. Navyše sa prestrieľal do ďalšieho bytu.

„To znamená, že tam došlo k trestnému činu všeobecného ohrozenia, napriek tomu, že konal neúmyselne, pokiaľ teda vychádzame z toho, že konal neúmyselne,“ pokračuje Gyimesi s tým, že Rizman nielenže zanedbal všetko, čo zanedbať nemal, navyše ohrozil aj iných ľudí, čo by sa podľa neho malo kvalifikovať, ako všeobecné ohrozenie.

Rizman je verejne činná osoba

„Ak pán Rizman mal vždy tisíc dôvodov komentovať činnosť kohokoľvek v slovenskej politike, tak by sa na neho malo hľadieť, ako na osobu verejne činnú a polícia by mala o prípade informovať,“ myslí si Gyimesi s tým, že investigatíva sa tomu nevenuje, pretože to nie je koaličný politik. Presne rovnaký názor mali v minulom skrátenom volebnom období, ktoré sa s výhovorkou, že ľudia majú právo byť informovaní, doslova predbiehali v prinášaní informácií zo živých spisov exponovaných ľudí. Rizmanovi navyše mal byť odobraný zbrojný preukaz a otázkou je aj to, či nebol pod vplyvom alkoholu. Všetci to však považujú za vybavené, lebo veď poskytuje maximálnu súčinnosť.

NEUVERITEĽNÉ! Vieme dôvod, prečo Čaputová nebola na oslavách SNP
Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová za svoju neúčasť na oficiálnych oslavách 80-teho výročia Slovenského národného povstania zožala tvrdú kritiku nie len od vládnej koalície, ale aj od občanov. Väčšina z nich je presvedčená, že mala prekonať svoju... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Bývalá prezidentka mu na oslavách výročia SNP nechýbala

„Pre pani prezidentku je Deň vďakyvzdania väčším sviatkom, než SNP. Pokračuje v tradícii, ktorú tu nastolila počas svojho mandátu, kedy si robili súkromné oslavy SNP spoločne s Hegerom, na ktoré nepúšťali ľudí, bola to čistá povinná jazda,“ pripomína Gyimesi s tým, že pre progresívcov národné sviatky neznamenajú vôbec nič a v týchto intenciách postupuje aj Čaputová. Tá navyše všetkým ľuďom, ktorí do Banskej Bystrice prišli takto ukázala, že pre ňu neznamenajú absolútne nič.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik