Gašpar NEKOMPROMISNE: Opozičné praktiky prekračujú všetky medze
06 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Poslanec Národnej rady SR a podpredseda parlamentu Tibor Gašpar (Smer-SD) nešetril ostrými slovami na adresu opozície v relácii Téma dňa odvysielanej v televízii Ta3.

Poplašné správy a dezinformácie

Gašpar sa vyjadril na adresu poslanca Krupu, ktorý podľa neho šíril nepodložené informácie v súvislosti so systémom Pegasus: "Keby som chcel byť prísnejší, poviem že šíri poplašnú správu a mal by za to niesť aj trestnoprávnu zodpovednosť," uviedol rozhorčene.

Poslanec zdôraznil, že nie je možné verejne diskutovať o technických prostriedkoch Slovenskej informačnej služby: "Veď to je ako keby sme hovorili teroristom a všetkým tým, ktorí ohrozujú bezpečnosť Slovenska, že naša Slovenská informačná služba má také zbrane, také prostriedky, takto na vás ide, takto vás vyšetruje."

Kauza Dušan Kováčik

Gašpar sa ostro ohradil aj voči vyjadreniam poslankyne Zuzany Mesterovej (PS) vo veci prepustenia Dušana Kováčika, ktorá tvrdila, že "minister Susko prepustil z väzenia právoplatne odsúdeného pána Kováčik a je dôvodná obava, že k vykonaniu toho trestu ani možno nedôjde."

"Tak toto je taká znôžka dezinformácií, fabulácie. Viete, proste toto je tá rétorika, ktorú používa opozícia," povedal podráždene.

Vysvetlil, že Kováčikovi bol iba prerušený výkon trestu, nie je prepustený: "Ak dovolací súd povie, že nemá pravdu vo svojom dovolaní on a ani dôvody, ktoré dal minister spravodlivosti Susko, on sa vráti do toho výkonu trestu naspäť."

Kontroverzné financovanie občianskych združení

Gašpar poukázal na podozrivé prideľovanie dotácií: "Načerpali blízke občianske združenia a nadácia pánovi Michalovi Šimečkovi, vášmu predsedovi, 11,2 milióna eur za tri roky a systém, akým sa k tomu dostali, je nanajvýš podozrivý."

Podľa jeho slov existuje 37 subjektov, ktoré nesplnili ani len formálne požiadavky, a napriek tomu dostali dotácie. "Je medzi nimi myslím si, že aj nadácia, ktorá je pomenovaná po dedovi pána Michala Šimečku, a neviem či tam nie je aj občianske združenie jeho matky," dodal.

Za prácou vlády si stojí

Na záver Gašpar bránil prácu súčasnej vlády: "My riešime všetky tie problémy, ktoré za tri roky spôsobila predchádzajúca vláda," uviedol. "Napriek tomu, že robíte všetky kroky, aby ste spomalili chod parlamentu, aby ste predĺžili rokovanie o jednotlivých zákonoch, sa nám podarilo prijať už veľa vecí, ktoré sú v prospech občanov."

Divoký západ v centre obce: Brutálny útok pred školou!
Dnes ráno sa vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok udiala hromadná bitka. Miestni obyvatelia vybavení palicami, lopatami, krompáčmi a sekerami na seba zaútočili pred základnou školou. Na ulici pred školou sa vzájomne atakovali nielen muži, ale aj... Čítať ďalej
06 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik