V noci v Bratislave zaznel výstrel zo zbrane Juraja Rizmana
05 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Bratislava sa v stredu večer stala dejiskom nečakanej drámy. Partner bývalej prezidentky Zuzany Čaputovej, Juraj Rizman, nechtiac vystrelil zo zbrane vo svojom byte na Skalickej ulici, informuje portál 1Pluska.sk.

Výstrel do tichej noci

Okolo 21:30 sa pokojný večer v bytovke na Skalickej ulici zmenil na scénu z akčného filmu. "Zrazu sme počuli hlasný výstrel a rinčanie skla," potvrdili traja obyvatelia bytovky. Guľka z Rizmanovej zbrane Glock Luger prerazila nielen okno jeho bytu, ale aj susedného, až sa nakoniec zastavila v stene.

Rizman sa k incidentu priznáva

Juraj Rizman, známy ako partner bývalej prezidentky, sa asi hodinu po incidente sám prihlásil na polícii. "K výstrelu došlo neúmyselne počas čistenia zbrane," vysvetlil Rizman policajtom. Zdôraznil, že zbraň vlastní legálne a v čase incidentu bol v byte sám.

Túžba po súkromí

Paradoxne, tento incident prišiel krátko po tom, čo Rizman vyjadril túžbu po väčšom súkromí. "Najviac sa teším na to, že každý náš krok už nebude pod takým drobnohľadom," povedal v januári pre Plus JEDEN DEŇ. Teraz sa však nechtiac opäť dostal do centra pozornosti médií.

Čaputová a Rizman: Vzťah z paláca

Juraj Rizman nie je len partnerom Zuzany Čaputovej, ale bol aj jej poradcom v prezidentskom úrade. "Pravidelné pracovné stretnutia po čase prerástli v lásku," opisuje zdroj blízky páru. Rizman následne opustil svoju pozíciu v Prezidentskom paláci, aby sa vyhol konfliktu záujmov.

Hoci incident našťastie neskončil zranením, vyvoláva otázky o bezpečnosti a zodpovednom zaobchádzaní so zbraňami. Rizman zatiaľ odmietol záležitosť ďalej komentovať. "O tejto záležitosti nechcem rozprávať," povedal novinárom, ktorí ho navštívili.

POKRAČUJE SÉRIA BOMBOVÝCH POPLACHOV NA ŠKOLÁCH
Polícia eviduje vo štvrtok ráno hlásenia o bombových hrozbách z viacerých škôl po celom Slovensku. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek. Polícia aj školy podľa neho prijímajú štandardné bezpečnostné... Čítať ďalej
05 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik