MINISTERSTVO ZAHRANIČIA VARUJE OBČANOV SR, ktorí sa nachádzajú v TEJTO krajine
05 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Centrálnu a severnú časť Vietnamu má v najbližších dňoch (5. až 7. 9.) zasiahnuť tropická búrka Yagi. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR preto varuje pred silnými dažďami, záplavami či zosuvmi pôdy v krajine. Rezort o tom informoval na webe.

Búrka má zasiahnuť predovšetkým provincie Quang Ninh, Hai Phong, Thai Binh, Nam Dinh a Ninh Binh. "Občanom SR nachádzajúcim sa vo Vietname odporúčame riadiť sa pokynmi miestnych zložiek krízového manažmentu, polície a bezpečnostných zložiek," uviedol rezort. Varuje, že v dôsledku búrky môže dôjsť k narušeniu miestnej infraštruktúry či obmedzeniu dopravy v zasiahnutých oblastiach.

V prípade núdze môžu Slováci kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Hanoji na núdzovej telefónnej linke (+84 904 988 554) alebo v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 15.30 h alebo Konzulárne informačné centrum MZVEZ SR (+421 2 5978 5978).

Maďarsko naznačuje možnosť vypovedať ekonomickú vojnu Ukrajine
Medzi Kyjevom a Budapešťou chladnú vzťahy a blížia sa k bodu mrazu. Maďari totiž nepodceňujú otázku, či vôbec a ako dlho dokáže Maďarsko prežiť bez ruskej ropy a ako sa potom treba pomstiť Ukrajine za blokádu ropovodu? Téme sa najnovšie podľa... Čítať ďalej
05 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik