MATOVIČ JE ZÚFALO ZBYTOČNÝ! Politológ doslova naložil Matovičovi!
05 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

O zúfalo zbytočnom Igorovi píše na sociálnej sieti v názorovom príspevky politológ Jozef Lenč. "Igor Matovič bol od svojho vstupu do slovenskej politiky zbytočným prvkom deštrukcie. Dnes je ešte k tomu zúfalý. Zúfalo zbytočný Igor," myslí si Jozef Lenč.

Názor Jozefa Lenča, politológa preberáme v plnom znení.

Kamery ho milovali. Vedel sa rozohniť, zabaviť a v správnej chvíli i slzu vyroniť. Bol "šťukou", ktorú mnohí volili práve preto, aby rozvírila vody lenivých kaprov slovenského parlamentu. Bol skutočným majstrom politického marketingu. Strojcom bizarných "politík" a kľúčovou postavou vulgarizácie slovenskej politiky. Krstný otec politického extrémizmu a anti-politického rozvratu demokracie. Stelesnenie emokracie - emóciami poznačenej (a ovládanej) chradnúcej demokracie.

Dnes je však zúfalo zbytočným Igorom. Nikto ho nepotrebuje. Nikoho už nezaujíma. Ba ani toho, ktorý ho dosiaľ potreboval pre svoje politické prežitie (Robert Fico). Tobôž nie tých, na úkor ktorých desaťročie parazitoval v slovenskej politike. Nezaujíma média, preto na ne útočí slovníkom krajnej pravice. Nezaujíma opozíciu, voči ktorej vymýšľa všakovaké konšpirácie. Ba ani voličov. Tých rapídne ubúda, podobne ako tých, ktorí kedysi stáli pri Igorovi Matovičovi, a ktorí sa stali niekým len vďaka Igorovi Matovičovi. Vrátane celej "fantastickej štvorky", ktorá sa v roku 2010 dostala do parlamentu a spolupodieľala sa na deštrukcii parlamentnej politiky a dôvery v štátne inštitúcie a systém zastupiteľskej demokracie. (Na to by sme nemali zabúdať). Späť k voličom.

Keď sa pozrieme na preferencie vidíme, že od volieb v septembri 2023 (8,89 %) po leto 2024 - konkrétne júl 2024 (3,80 % ) - stratilo hnutie Igora Matoviča päť percentuálnych bodov. Dostalo sa (nateraz) do zóny, zaručujúcej mimoparlamentnú budúcnosť hnutia. Isto viacerí sympatizanti tejto politickej eseročky - prednostne tí, ktorí sú stále závislí na príjmoch, ktoré majú vďaka Igorovi Matovičovi - budú dookola tvrdiť, že veď päť mesiacov pred voľbami 2020 sme mali len niečo okolo piatich percenta a čo sa stalo ... vyhrali sme voľby. Zvyknite si. Lenže toto bolo predtým, než naivní okúsili aké to je, keď sa "obyčajní ľudia" chopia reálnej moci. A nefunguje už ani spomienkový optimizmus na údajne protikorupčný charakter hnutia, ktorý zapôsobil ešte vo voľbách 2023. Dnes si už aj voliči uvedomujú, že voľba Matoviča prináša benefity len pre Matoviča (a jeho pdržtašky).

O zúfalstve zbytočného Igora mnohé hovorí to, ako sa verejnosti prihovára samotný majiteľ "Slovenska"

Je to slovník Roberta Fica z rokov 2020-23, avšak bez podobného konečného výsledku. Plagiát nie je predsa originál. Ak teda Igor Matovič hovorí o "progresívnych médiách", či chce v záujme posilnenia slobody slova vytvoriť "vládne noviny, ktoré budú objektívne informovať o úspechoch vlády", je v porovnaní s Robertom Ficom, ktorí to urobí - na smiech. Ak v súvislosti s "očistou" verejného priestoru od "mafie" zmení spôsob voľby (menovania) prezidenta PZ, alebo "obyčajnými ľuďmi" nafutruje štátnu správu - Robert Fico mu len poďakuje.

Je to Igor Matovič, kto obohatil slovenskú politiku o Mezenskú, Tabák, Kuffu .... a Krúpu. O ezoterické figúrky alternatívneho sveta, mizogýnov a slovami Matoviča "arogantných lenivcov a ožranov" a "psychošov". A hoc sa za to - sebe - ospravedlní, nazabudne pridať konšpiráciu (ako už skoro vždy).

"Vo chvíľach, keď je ťažko, sa však charatery začnú vždy hemžiť. A naše hnutie ťažké obdobie zažíva. Vládna mafia sa de facto dohodla s opozíciou a ich médiami, že nás úplne vytlačia na okraj - lebo veľmi dobre vedia, že JEDINÉ hnutie, s ktorým by sa nikdy nedali dohodnúť korupčné špinavosti na úkor ľudí, sme my. Vadíme všetkým, a preto tá všemožná snaha o naše zničenie.

Vyhrali sme voľby a tou chvíľou sa prirodzene spojili. Jedni podlo proti nám štvali ľudí, lebo na nich doliehala spravodlivosť za ich zločiny. Druhí podlo proti nám štvali ľudí, lebo sme si vraj dovolili prekaziť ich plán na konečne tú správnu liberálno-progresívnu vládu … a mafiánske či progresívne médiá proti nám podlo štvali ľudí, lebo ich mecenáši si to priali. Spojili sme všetkých."

Prezidenta republiky oslovuje "úchyl z prezidentského paláca", Fica ako "mafoša", médiá sú "progresívnou žumpou" a zvyšok opozície "naivne slúži mafii a sú to všetko povaľači vlád". Zúfalé.

Igor Matovič bol od svojho vstupu do slovenskej politiky zbytočným prvkom deštrukcie. Dnes je ešte k tomu zúfalý. Zúfalo zbytočný Igor.

V noci v Bratislave zaznel výstrel zo zbrane Juraja Rizmana
Bratislava sa v stredu večer stala dejiskom nečakanej drámy. Partner bývalej prezidentky Zuzany Čaputovej, Juraj Rizman, nechtiac vystrelil zo zbrane vo svojom byte na Skalickej ulici, informuje portál 1Pluska.sk. Výstrel do tichej noci Okolo... Čítať ďalej
05 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik