Hlas ľudu: Zajtra prídu ministri v kroji a premiér aj s valaškou
05 | 09 | 2024 I Mária Škultétyová

Že je to blbosť? Tak potom nepoznáte Šimkovičovú a Plochozemca. Títo dvaja si povedali, že keď sa v Markíze obliekajú do čierneho, tak prečo by ministri nemohli chodiť do práce v kroji. Lebo ministri sú ministri, mali by nosiť kroje. Slovenské.

Nie, nebojte sa, len srandujem. Neprišla s tým ani ministerka, ani Machala. Prišiel s tým istý „beťár“. Jeho meno vám nepoviem, lebo hlava si pamätá čo bolo dávno, ale na včerajšok si nespomenie.  

A teraz si predstavte toho „beťára“ s uleteným nápadom. Možno ho inšpirovali fotky Borisa Kollára či Braňa Gröhlinga. Obaja  sa „akože v kroji“ a s korbáčom v ruke prezentovali na fb. „Beťár“ hovorí, že vláda v kroji by bola bližšie k prostému ľudu. Lebo veď aj mentálne je na jeho úrovni, tak načo sa odevom odlišovať. Krojovaní páni ministri a ministerky by takto mohli s pospolitým ľudom aj popíjať. Patrí to k našej mentalite, tak prečo nie?

Mne sa už len pri predstave vidieť v kroji švárnych mládencov a krásne devy slovenskej vlády tlačia do očí slzy dojatia. Úrad vlády zakvitne kvetmi devami a krásnymi junákmi! Ach, drahý Andrej Sládkovič! Mať tvoje pero, tvoj talent a opísať to, to by bola jedna báseň!

Tá predstava je možno krásna, možno je vtipná, ale je to iba predstava.

Lebo raz je darmo. Keď ľudová múdrosť hovorí: aký kroj, tak sa stroj, tak to platí. A teda, keď bolo doteraz zaužívané, že ministri chodili do práce a do spoločnosti v spoločenskom obleku, tak to rovnako aj ostane. Ten primitívny chudák , čo by ich rád videl v kroji, ten etiketu meniť nebude.  A vy, ctení čitatelia, ak ste jeho  myšlienku pochopili ako zneváženie kroja a urážku vlády a jej ľudu, pochopili ste ju správne. Keď hlupák nevie, čím zaujať,  povie hocičo.

Z kroja by som sa nevysmievala. Patrí do našej ľudovej klenotnice. Keď je príležitosť obliecť si ho, tak prečo nie? Keď sa pán prezident zaň nehanbí, prečo by sme sa mali hanbiť my? Možno aj pani ministerka by na Deň kroja prišla aj tento rok v kroji, ale po vlaňajšej kritike si to rozmyslela.

A ministri? Hovorí sa, že máme vládu, akú si zaslúžime. Máme to, čo sme si zvolili. O ich mentálnej úrovni si názor urobte sami. Ale nie všetci myslíme tak ako autor nápadu s krojmi.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik