Galko netuší, ako ho začne Matovič nenávidieť, alebo legenda o potkanoch
05 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Facelift, technicky známy ako rytidektómia (nádherný výraz, tak blízky k slovu rektoskopia), je typ kozmetického chirurgického zákroku, ktorého cieľom je poskytnúť mladistvejší vzhľad tváre. Galko stranícky omladzuje. Už x-týkrát prestupuje. Surferi môžu jeho umeniu voziť sa na dobrej vlne iba závidieť. Hoci - či je Naď so svojim panoptikom skrachovaných Demokratov vôbec nejaká vlna, tu ešte môžu nastať pochybnosti.

Musela to byť veľmi dobrá dohoda, aj keď Naď "mlží". Chlapi sa nejak zabudli dohodnúť, kto a ako bude pri informovaní zavádzať. Jeden čihy, druhý hota. Ale zadovážiť si pre mimoparlamentnú stranu poslanecký flek (prečo sa na klávesnicu stále tlačí v tejto súvislosti výraz "kúpiť"), to je slušný ťah. Fakt, takmer by sa chcelo sňať klobúk, keby nešlo o Naďa.

Galko netuší, ako ho začne Matovič nenávidieť

To ešte len zistí, hoci, musí po tých mesiacoch, strávených u mafiobijca vedieť svoje. A koľko to plamenných rečí len vyziapal pán Galko v parlamentnej sále ako ódu na jeho blahorodie Igora! Aj Pročko niekedy nestíhal ba možno aj závidel. Predsa len, Galko bol iná liga. Síce proti Pročkovi mušia váha, ale v Matovičovom klube etalón intelektu. Teda, s prívlastkom "pseudo". Mafijobijec si dá zopár pilúl a začne. Sulík by mohol písať román. Hoci aj s názvom Od halušiek s Igorom až po odchod z parlamentu.

To bude partaj, dvaja ministri obrany

Len kto v nej bude nosiť maršálsku palicu, to sa nevie. Nateraz sa v slovenskej politickej histórii ešte nikdy v jednom politickom subjekte nesústredilo toľko neschopných a predsa všetkého schopných jedincov, ako u Demkratov. Už len názor ich zoskupenia je ukážkovou paródiou faktu. A urážkou demokracie. A k tým dvom "ober" pridajme ešte jedného bývalého premiéra, ale ten žiadne ambície nemá. Mimochodom, tiež bývalého Matovičovho súputníka. Bývalí obyčajní neobyčajne rozmnožili hejná tvorov, ktoré v pre nich vhodnom čase opúšťajú materskú loď.

Legenda o potkanoch

No, ono je ich viac a to ani nespomenieme v širších súvislostiach novelu Viktora Dyka, známu pod názvom Krysiar. (Správne by malo byť potkaniar.) Podkladom k jej napísaniu boli hlavne staronemecké povesti , do ktorých autor premietol svoje videnie sveta. Zosmiešňuje ctihodných občanov, poukazuje na zneužívanie verejných funkcií, ľahostajnosť k nešťastiu druhých... Je však aj vedecky dokázané, že potkany majú intuíciu. Vedia s veľkým časovým predstihom predvídať možné udalosti, ktoré by mohli ohroziť ich existenciu.

Po Tankovi teda aj Galko

A to sa Matovič tak rád chválil tým, že má v parlamente personálne najstabilnejší klub. Nuž, nevydalo. To, či Galko utekal z lode bláznov v pude sebazáchovy, alebo predal sám seba a urobil dobrý politický biznis, ukáže čas. A budú nasledovať ďalší a ďalší. Matoviča neminie Jakešov osud - pamätáte sa - "Jak v plotě kůl. najlepšie na tejto udalosti je to, že niet koho poľutovať. veď kto by ľutoval premnožené hlodavce?

Hlas ľudu: Za Michalom Kovačičom: Odišiel „statočný cínový panáčik“
Hoci by sa z nadpisu dalo čakať, nebude to nekrológ. Preto neplačte! Michal Kovačič žije. A možno sa teší aj z dobrého zdravia a z novej roboty. Nie, v tomto príspevku nepôjde o vyznanie vďaky a úcty zosnulému. Aj keď sa možno nájde pár... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik