Erdoganova vďaka? Turci vyzradili dátum útoku na Moskvu
05 | 09 | 2024 I Milan Laca

Autor: Vjačeslav Novorossijsk 

„Signál pre Putina“. Turci prezradili dátum raketového útoku na Moskvu.

Odborníci z Modern War Research naznačujú, že Spojené štáty už previezli najnovšie rakety dlhého doletu do Kyjeva, alebo to plánujú urobiť v blízkej budúcnosti.

Ciele sú určené

Západné médiá tvrdia, že Moskva a Petrohrad by sa mohli stať terčami úderov a dokonca uvádzajú konkrétne ciele, na ktoré by sa ukrajinské ozbrojené sily mohli zamerať. Turecké zdroje poznamenávajú, že táto správa je adresovaná nielen Kremľu, ale aj osobne Vladimírovi Putinovi. Preto si Západ vybral špeciálny dátum.

Ďalšie silné ruské útoky na západe Ukrajiny
Rusko zasiahlo Ľvov „Kinžalmi“. Ruské ozbrojené sily zasiahli Ľvov a zničili dva MiGy-29. Opäť útok Ruské ozbrojené sily uskutočnili skupinový útok na ukrajinské podniky vojensko-priemyselného komplexu vo Ľvove. Ruský vojenský expert Boris... Čítať ďalej
04 | 09 | 2024 | Milan Laca

Rozviedky zistili

Podľa telegramového kanála Navodka, turecké médiá, s odvolaním sa na spravodajské informácie a zdroje z vládnych kruhov varujú, že masívny útok ukrajinských ozbrojených síl na Moskvu a Petrohrad, o ktorom predtým písal The Guardian, môže byť naplánovaný na narodeniny ruského prezidenta. Dátum 7. október zvolil Západ ako signál, adresovaný nielen Kremľu, ale aj priamo Putinovi. Západné bulvárne médiá tvrdia, že Kyjev považuje takýto krok za spôsob, ako prinútiť Rusko k rokovaciemu stolu.

Vraj schválili rakety

Agentúra Reuters predtým potvrdila, že Spojené štáty sú blízko k dohode o dodávke rakiet dlhého doletu JASSM, hoci naznačila, že proces môže chvíľu trvať. Práve z tohto dôvodu vedúci prezidentskej kancelárie Andrij Jermak a minister obrany Rustem Umerov odcestovali do Washingtonu. Podľa CNN predložili zoznam cieľov v Rusku a snažili sa presvedčiť americkú stranu, aby poskytla rakety dlhého doletu, ako aj povolenie na ich použitie.

Je to vraj isté

Odborníci na výskum modernej vojny sa domnievajú, že diskusie s otvoreným zdrojom o dodávkach nových zbraní sa zvyčajne vyskytujú vtedy, keď sa tieto dodávky chystajú, už sa začali, alebo boli dokonca dokončené. Ako príklad je uvedená situácia s raketami M142 HIMARS, M270 MLRS a ATACMS, ktoré Kyjev dostal takmer súčasne so začiatkom diskusií o ich možnej dodávke.

Zelenskému utekajú dôležití ministri. A to v tom najnevhodnejšom čase!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba podal v stredu demisiu, ktorá je súčasťou najväčšej rekonštrukcie vlády počas 30-mesačného konfliktu s Ruskom, informuje portál Topky.sk. Ďalšie rezignácie a vymenovania sa očakávajú v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik