Dvojročné dievčatko zostalo uväznené v rozpálenom aute! Mestská polícia zasahovala
05 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

V dramatickej akcii zachránili mestskí policajti v Nitre dvojročné dievčatko, ktoré zostalo uväznené v rozpálenom aute. Incident sa odohral na Cintorínskej ulici, len niekoľko metrov od budovy mestskej polície.

Keď okolo poludnia prišla nahlásiť udalosť zúfalá matka, policajti neváhali. Žena vysvetlila, že sa zablokovali všetky dvere na aute. Vzadu v autosedačke zostala jej dvojročná dcéra. O prípade informoval portál My Nitra.

„Situáciu zhoršovala aj informácia, že auto na slnku stálo niečo vyše hodiny, čiže bolo veľmi rozhorúčené,“ uviedol pre portál náčelník mestskej polície Erik Duchoň.

Situácia bola naozaj dramatická, pretože matka sa snažila riešiť situáciu svojpomocne a teplota v aute neustále rástla. 

Rozbili okno, ale ani to nestačilo

Policajti rozbili zadné okno, no ani to nepomohlo. Pokúsili sa otvoriť vozidlo vnútornými kľučkami na dverách, ale „tie však vôbec nereagovali, zjavne pre nejakú poruchu“. Jedna z policajtiek sa preto rozhodla preplaziť dovnútra cez rozbité okno.

Zistila, že v aute je neznesiteľne horúco. 

„Kľučky opätovne nereagovali, preto musela preliezť z batožinového priestoru cez zadné sedačky,“ opísal dramatickú situáciu Duchoň.

Až keď sa dostala k predným sedadlám, našla kľúče a podarilo sa jej odomknúť dvere. Dieťa bolo prehriate, úplne mokré a zjavne vyčerpané od plaču. Dieťa sa našťastie podarilo schladiť a všetko nakoniec dobre dopadlo.

Syndróm zabudnutého dieťaťa

"Mestská aj štátna polícia rozbehla počas leta intenzívnu kampaň Nezabudni na mňa v aute. Pripomína pritom prípad z Nitry v roku 2015, keď sa tam odohrala tragédia, prvá svojho druhu na Slovensku. V rozhorúčenom aute zomrelo dvojročné dievčatko. Zabudol ho tam otec, ktorý si myslel, že je v škôlke," píšu Regióny.sk.

MATOVIČ JE ZÚFALO ZBYTOČNÝ! Politológ doslova naložil Matovičovi!
O zúfalo zbytočnom Igorovi píše na sociálnej sieti v názorovom príspevky politológ Jozef Lenč. "Igor Matovič bol od svojho vstupu do slovenskej politiky zbytočným prvkom deštrukcie. Dnes je ešte k tomu zúfalý. Zúfalo zbytočný Igor," myslí si Jozef... Čítať ďalej
05 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik