Takáč toho má dosť: Nešírte nezmysly o zabíjačkách! (VIDEO)
04 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Súčasná vláda vám vezme aj možnosť chovať si doma to jedno prasiatko! Rozlúčte sa so svojim vychýreným receptom na klobásy či tlačenku! – Podobné tvrdenia rozširuje opozícia. Minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SSD) vo videu hovorí, že sú to nezmysly, ktoré šíri opozícia v honbe za „lajkmi“.

„Nikto nezobral ani neberie možnosť Slovákom si doma dochovať ošípané a doma si ho následne aj spracovať pre vlastnú potrebu. Je to úplný hoax tak ako pred prvým septembrom to bolo možné, tak aj po prvom septembri je to možné,“ uvádza Takáč vo videu. Vysvetlil, že jediné, čo sa mení, je spôsob registrácie. Ktorý však neprinesie žiadne poplatky. Spoločne s ďalšími orgánmi pracujú aj na zjednodušení administrácie. Na konštruktívny prístup vyzval slovenských zástupcov v EP aj poslanec NR SR Rudolf Huliak.

Čo sa teda zmenilo

„Jedine čo sa zmenilo je systém registrácie. Skončila nám výnimka, ktorú sme si vybavili na európskej úrovni, ktorá po piatich rokoch skončila,“dopĺňa Takáč s tým, že jedinú zmenu prináša spôsob registrácie, no určite neprichádzajú poplatky, všetko je podľa neho zadarmo aj naďalej.

Zamestnanci, TEŠTE SA na vyššie stravné už od septembra!
Už od 1. septembra sa na Slovensku zvyšujú sumy stravného a príspevky zamestnávateľa na stravovanie zamestnancov. Dôvodom je nárast cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauráciách. Toto však nepoteší podnikateľov, ktorým zvýšenie prinesie... Čítať ďalej
04 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Pracujú na zjednodušení administrácie

„Jediné na čom pracujeme na ministerstve pôdohospodárstva spolu so Štátnou veterinárnou a potravinovou správou, plemenárskymi službami a aj s výborom pre pôdohospodárstvo je to, aby sme tú administráciu uľahčili pre ľudí. Hľadáme možné spôsoby, rôzne budeme komunikovať so samosprávami a rôznymi inými inštitúciami tak, aby sme odbremenili ľudí,“ avizuje Takáč.

Reagoval aj Huliak

Na aktívnejší prístup slovenských zástupcov v európskych inštitúciách vyzval aj poslanec NR SR Rudolf Huliak (SNS / NK).

„Prosím vás, ľudia typu Mazurek, ktorých ste si zvolili do Europarlamentu, a ktorí natáčajú videá o tom, aké je to zlé v Bruseli... nezvolili ste si ich tam preto, aby za 15 000 € mesačne pre vás niečo v tom Bruseli urobili?"

DOMÁCE klobásy a jaternice v ohrození? Huliak hovorí jasné NIE!
Poslanec Národnej rady SR Rudolf Huliak (nominant SNS/Národná koalícia) sa postavil za zachovanie slovenských tradícií v oblasti chovu ošípaných a domácich zabíjačiek. V reakcii na obavy Slovákov Huliak zdôraznil, že situácia nie je taká kritická,... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik