Raši je stále "NA ČAKAČKE"! Kedy sa pohne ľad?
04 | 09 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

K dohode na predsedovi Národnej rady SR v koalícii zatiaľ nedošlo. Strana Hlas-SD však trvá na znení koaličnej zmluvy. Pred stredajším rokovaním vlády SR to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD). Pripúšťa, že ako kandidát na pozíciu šéfa parlamentu ešte nejaký čas zotrvá v pozícii člena vlády.
        

"Som na čakačke," opätovne skonštatoval s tým, že nevie, kedy k dohode na predsedovi parlamentu v rámci koalície príde. Verí, že sa táto téma otvorí v stredu na koaličnej rade. "Ale či príde k dohode, to vám neviem garantovať. Dnes som prišiel na vládu, možno sem ako minister prídem aj o týždeň," poznamenal. Zopakoval zároveň, že Hlas-SD trvá na napĺňaní aktuálnej koaličnej zmluvy. "Ak má vláda fungovať, musí sa koaličná zmluva dodržiavať či z hľadiska postov, alebo predkladania zákonov," upozornil.
 

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) eviduje prebiehajúce rozhovory o téme personálneho obsadenia postu predsedu parlamentu, nevidí problém v tom, ak k dohode nedôjde ešte pred začiatkom septembrovej schôdze Národnej rady. "Vnímam to tak, že sa to v septembri má vyriešiť," uviedol po príchode na rokovanie vlády.       

Raši informoval, že v rámci koalície zatiaľ nepadla ani dohoda na podobe konsolidačných opatrení. "Definitívna dohoda nie je, rieši to prioritne minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD)," uviedol Raši.
        

Samotný financmajster pred rokovaním potvrdil, že vláda musí pristúpiť k bezprecedentnej konsolidácii verejných financií, presná podoba opatrení však ešte v rámci koalície dohodnutá nie je. "Čas sa nám však kráti, toto budem dnes tlmočiť aj koaličným partnerom," oznámil Kamenický.

SULÍK BALÍ KUFRE!
Richard Sulík, dlhoročný líder strany Sloboda a Solidarita (SaS), sa rozhodol vzdať poslaneckého mandátu v Národnej rade SR. Toto prekvapivé rozhodnutie oznámil súčasný predseda SaS Branislav Gröhling na tlačovej konferencii. Sulík si však, zdá sa,... Čítať ďalej
04 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik