NAĎ A HEGER NEVEDIA NIČ INÉ, AKO KLAMAŤ! Richter má dôkaz (VIDEO)
05 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Demokrati urobili kontrolný nákup školských potrieb, ktorý ich stál „majland“. Na utorkovej tlačovej besede (TB) Jaroslav Naď a Eduard Heger hovorili o tom, ako oni vedia, čo musí vláda urobiť práve v prospech rodín so školákmi. Poslanec NR SR Ján Richter (Smer-SSD) nevychádza z údivu nad tým, ako podľa neho Naď a Heger nevedia nič iné, ako klamať.

Demokrati Naď a Heger sú spokojní sami so sebou, zato súčasnú vládu kritizujú ešte aj za bombovú hrozbu na školách, či za znížený daňový bonus. Ján Richter na sociálnej sieti upozorňuje, že takto nastavila daňový bonus práve Hegerova vláda. Tá keď videla, že predčasným voľbám sa v roku 2023 Slovensko nevyhne, rýchlo vrátila niektoré opatrenia do platnosti. Richter preto konštatuje, že Demokrati poznajú riešenia len mimo parlamentu, keď sú nebodaj vo vláde, vedia krajinu len zadlžovať.

Naď chrlil síru na všetkých

„Mohli by sme robiť ľúbivú politiku, ako Fico keď bol v opozícii. Ale my budeme robiť a vždy sme robili zodpovednú politiku, ktorú sme dokázali zvládnuť aj finančne,“hovorí bývalý minister obrany, ktorý spoľahlivo pripravil Slovensko o obranyschopnosť. Ministrovi vnútra vytkol, že nič nespravil pre to, aby vypátral pôvodcu opakovaných bombových hrozieb na školách. „Nájdete stovky policajtov na vaše papalášske akcie do Banskej Bystrice, ktoré robíte, ale nenájdete policajtov na to, aby strážili naše deti?,“ vytkol ministrovi vnútra Naď.

Zamestnanci, TEŠTE SA na vyššie stravné už od septembra!
Už od 1. septembra sa na Slovensku zvyšujú sumy stravného a príspevky zamestnávateľa na stravovanie zamestnancov. Dôvodom je nárast cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauráciách. Toto však nepoteší podnikateľov, ktorým zvýšenie prinesie... Čítať ďalej
04 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Pátos mu ide

Eduard Heger skonštatoval, že Demokrati sú strana, ktorá nie len poukazuje na chyby, ale aj prináša riešenia. „Dnes tu nestojím len ako člen strany Demokrati, ale aj ako otec rodiny,“ poznamenal Heger pateticky s tým, že rodičia za množstvo pomôcok musia platiť, čo on so svojimi deťmi zažíva každoročne.

„Tým, že Robert Fico sa chystá znížiť daňový bonus, zvýši náklady ešte viac pre jednotlivé rodiny, s ktorými si budú musieť sami poradiť a vláda ich vlastne nechá v štichu,“skonštatoval Heger.

Lož ako pracovná metóda Demokratov

Naď s Hegerom sa tiež nezabudli pochváliť, ako slovenským rodinám školákov pomáhali oni. Ján Richter teda tú ich pomoc zhrnul na sociálnej sieti.

„Zrušili obedy zadarmo, zrušili Smerom-SSD zavedený príspevok 100 eur na školské potreby pre prvákov. Samozrejme, keď videli, že hrozia predčasné voľby, narýchlo tento bonus rodičom prvákov vrátili. A dnes sa dokonca „expert“ strany Demokratov nehanbil povedať, že to bola vláda Eduarda Hegera, ktorá tento benefit zaviedla. Neodbornosť a lož,“ pripomína Richter

Klamali aj o daňovom bonuse

Heger s Naďom sa neštítili klamať ani pri daňovom bonuse na dieťa. Ten síce rodinám zvýšili, ale iba na dva roky. Nastavili ho totiž tak, aby sa rodičom od 1. 1. 2025 automaticky znížil. A dnes na plné ústa obviňujú vládu, že ide daňový bonus znížiť. Pritom pravda je taká, že ho znížili oni už v jeho zárodku. Ale to ľuďom nepovedia, radšej budú opäť klamať,“ odhaľuje Richter ďalšiu nepravdu.

Kde boli, keď mali prichádzať s riešeniami

„Je naozaj úsmevné, že bývalý premiér a bývalý minister obrany majú riešenia na všetko len vtedy, keď sú od parlamentu na míle ďaleko. Ale keď boli vo vláde, rodinám v najťažších časoch hádzali polená pod nohy. Lebo napr. aj nepremyslené zvýšenie daňového bonusu na dieťa viedlo k tomu, že samosprávy pre výpadok príjmov začali zvyšovať iné poplatky, ktoré v konečnom dôsledku zasiahli peňaženky všetkých, napr. aj seniorov,“ dopĺňa bývalý minister práce.

Prezident dôrazne odsudzuje bombové hrozby na základných školách
Prezident SR Peter Pellegrini dôrazne odsudzuje bombové hrozby na základných školách. Verí zároveň, že páchatelia budú čím skôr odhalení a potrestaní. Konštatuje to na sociálnej sieti v reakcii na to, že na stovkách škôl na Slovensku nahlásili v... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Ešteže ten dlh stihli navýšiť

„Nehovoriac o tom, že v časoch historicky najvyššieho zdražovania neprijali žiadne protiinflačné opatrenia, ktoré by zabrzdili nárast cien, napr. aj školských potrieb. Jediné, čo urobili na 100 percent, je navýšenie verejného dlhu o 24 miliárd eur. A súčasná vláda teraz musí tento bordel po nich upratovať...,“ uzatvára Richter.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik