Na pôde Bibiany vyhral film o masturbácii stareniek
04 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Medzinárodnú porotu na pôde Bibiany najviac oslovil film Babkin sexuálny život (Granny´s Sexual Life) od slovinských autoriek Uršky Djukic a Émilie Pigeard, ktorý získal Cenu Viktora Kubala. (Majstre, hlboko sa Vám ospravedlňujeme.) A to je iba jeden z obrazov súťaží v Bibiane v časoch jej bývalého vedenia, upozorňuje ministerka kultúry Martina Šimkovičová.

Šilenosť. Čo mali vôbec čo hľadať na pôde Bibiany filmy o mastrurbácii stareniek, sexualite a všeobecne o orgazmoch starých ľudí? Niečo je tu choré, ak toto považuje "kultúrna" obec za dôvod k masovým pouličným proterstom proti ministerke, ktorá aj z tohoto dôvodu odvolala bývalé vedenie Bibiany?

Prelievať prachy a dotácie za každú cenu

Bibiana má vštatúte uvedené, že "BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti, kultúrne centrum v Bratislave, Detské múzeum so sezónnymi výstavami kreatívneho umenia, interaktívnymi expozíciami a živými predstaveniami. Ako sa mohol v jeho tvorivej ponuke ocitnúť film, dokonca byť ocenený, s vyššie definovaným obsahom?

Vyjadrenie ministerky zo sociálnej siete

"Priatelia, aj takto vyzerali súťaže v Bibiane za bývalého vedenia. Vlajkové lode Bibiany, súťaže najkrajších ilustrácií a animácií chytili za vedenia Zuzany Liptákovej do rúk šialenci a výsledkom bolo aj udelenie prvého miesta filmu „Sexuálny život babky“, ktorý je o masturbácii, sexualite a orgazmoch starých ľudí.

Asi ste po prvotnej informácii o víťazovi teraz ostali v pomykove, či stále hovoríme o Bibiane, medzinárodnom dome umenia pre deti a súťaži BAB, Bienále animácií Bratislava. Tak to zdôrazním. Áno, ide o tradičnú súťaž animovaných filmov, ktorá by samozrejme – v Bibiane, mala byť venovaná deťom. A vyhral animák o sexuálnom živote babiek.

Nech sa páči, na tomto linku si pozriete viacero z víťazných animákov, vrátane ukážky z toho víťazného. Aj obrázok, ktorý vám ponukam, je práve zo spomínaného krátkeho filmu." Píše Mmartina Šimkovičová.

Naď závidí Ficovi topánky a Matovič zas kope do Sulíka
Čistá psychiatria. Je na čase, aby sa parlament vážne začal zaoberať návrhom legislatívy, ktorá by umožnila kandidovať iba ľuďom, ktorí prejdú odborným sitom špecialistov na duševné zdravie. Ponúkame dva príklady za mnohé iné, oba zo sociálnych... Čítať ďalej
04 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik