Hanba národa? Europoslankyňa kritizuje Čaputovej prístup k oslavám SNP! (VIDEO)
04 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Za oslavou 80-teho výročia SNP sa poobhliadla aj europoslankyňa Judita Laššáková (Smer-SSD). Tá sa vo svojom videozamyslení v prvom rade poďakovala tým, ktorí sa pričinili o hladký priebeh tohto náročného celodenného maratónu podujatí. Vo videu sa ale nevenovala tomu, kto tam bol, ale kto tam nebol. Aj ona si všimla, že ani len slávnostných ceremónií sa nezúčastnila bývalá prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá podľa mnohých mala sedieť vedľa svojich predchodcov.

V minulosti sa na Slavíne ani len nepristavila pri veteránoch. Nepodala im ruku. Vlani alebo predvlani šľahla o 7:30 veniec o pamätník SNP a odtiaľ zdrhla, pretože sa s nikým nechcela stretnúť. Sprivatizovala si ten čas a potom odišla,“ pripomína europoslankyňa postupy bývalej prezidentky po minulé roky.

Premiér Robert Fico reaguje na otázku redaktora Hlavného denníka
Otázku Robertovi Ficovi, premiérovi Slovenskej republiky položil v rámci tlačovej konferencie redaktor Hlavného denníka Ján Rohár a znela: "Očakávate pán premiér zo strany Progresívneho Slovenska nejakú protireakciu"? "Nie som úzkoprsý človek a... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Na pripomenutie sme našli na stránke Členovia a sympatizanti Slovenskézo zväzu protifašistických bojovníkov aj túto spomienku z 8. mája 2021.

Facebook / Členovia a sympatizanti SZPB | Spomienka na dôstojný prístup vtedajšej prezidentky k oslave ukončenia II. svetovej vojny

„Tohto roku sa ani nezúčastnila, ale medzitým ešte stihla vyznamenať ľudáckych vojakov. Tak mi potom povedzte, aká je to bojovníčka proti fašizmu,“uvažuje ďalej Laššáková.

„Pretože ako vrchný veliteľ ozbrojených síl svojho času použila armádu, respektíve Ozbrojené sily Slovenskej republiky proti vlastnému obyvateľstvu. Toto nie sú náhodou tendencie autokratov a fašistov pochádzajúc zo strany, ktorá počas covidu pretláčala povinné očkovanie a ten, kto sa nedá očkovať, tak ten by musel platiť?,“ pýta sa ďalej Laššáková.

Čaputová nahnevala Becíka! Nechal jej odkaz, pridala sa aj Soročinová
Viacerí verejní činitelia a politici si všimli, že bývalá prezidentka Zuzana Čaputová sa nezúčastnila na oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania. To nahnevalo aj Branislava Becíka (HLAS - SD), ktorý sa ostro vyjadril.... Čítať ďalej
31 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

„Pozdravujem všetkých demokratov. Pozdravujem všetkých, ktorí si vážia slobodu a pozdravujem všetkých, ktorí si myslia, že ak niekto o slobode a o demokracii rozpráva, tak je automaticky demokrat a ochranca slobody,“uzatvára Laššáková s tým, že práve Zuzana Čaputová ukazuje príklad toho, že nie slová, ale činy sú dôležité.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik