Zelenskyj zúri: Putina mali zatknúť!
03 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zelenkyj zúri, Putina namiesto zatknutia privítali červeným kobercom a sprievodom. Medzinárodný trestný súd vydal zatykač na európskeho lídra po prvý raz vlani v marci, ale Putin sa pravdepodobne nepostaví pred súd, informuje maďarský portál Mandiner.

Vladimir Putin počas svojej nedávnej zahraničnej cesty neprejavil žiadne zvláštne znepokojenie, pretože svojich „mongolských priateľov“ navštívil len preto, aby si pripomenul 85. výročie ich spoločného vojenského víťazstva. Pri príchode sa mu dostalo slávnostného privítania a nič nenasvedčovalo tomu, že by bolo plánované jeho zatknutie. 

Mongolsko ignorovalo svoje medzinárodné záväzky, čo je podľa Ukrajiny neprijateľné. Vláda v Kyjeve je presvedčená, že Mongolsko umožnilo „zločincovi“ vyhnúť sa spravodlivosti, čím sa stalo zodpovedným za vojnové zločiny, píše Guardian .

Nie je to prvýkrát, čo členský štát Medzinárodného trestného súdu (ICC) porušil medzinárodné právo. Juhoafrickú republiku a Jordánsko predtým beztrestne navštívil aj bývalý sudánsky prezident Omar Hassan al-Bašír, hoci bol na neho vydaný zatykač.

Medzinárodný trestný súd vydal zatykač na európskeho lídra po prvý raz vlani v marci, ale Putin sa pravdepodobne nepostaví pred súd.

BOMBOVÁ HROZBA NA VIACERÝCH ŠKOLÁCH V BRATISLAVE
Podľa informácií portálu TvNoviny.sk na jednu zo škôl v Bratislave, časť Petržalka školu prišiel výhražný email o uložení bomby. Polícia z bezpečnostných dôvodov však prehľadáva viaceré petržalské školy. Informáciu potvrdila pre portál samotná... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik