Zahraniční "inštruktori" na ruskej muške!
03 | 09 | 2024 I Milan Laca

Ruské Iskandery zasiahli komunikačné centrum ukrajinských ozbrojených síl so zahraničnými inštruktormi.

Raketový úder sa odhral 3. septembra ráno, na objekty výcvikového strediska signálnych síl Ukrajiny v Poltave.

Ráno ich likividovali

Ako informoval zdroj Military Chronicle, s odvolaním sa na nepriame informácie, prílet rakiet Iskander sa odohral počas ranného nástupu personálu. Zatiaľ neexistujú žiadne informácie o počte mŕtvych a zranených špecialistov na elektronický boj.

Zelenskyj zúri: Putina mali zatknúť!
Zelenkyj zúri, Putina namiesto zatknutia privítali červeným kobercom a sprievodom. Medzinárodný trestný súd vydal zatykač na európskeho lídra po prvý raz vlani v marci, ale Putin sa pravdepodobne nepostaví pred súd, informuje maďarský portál... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Sú tam...

Podľa anonymného zdroja, sú takéto centrá vždy plné zahraničných špecialistov. Tých, ktorí pomáhajú ukrajinskej armáde ovládať komunikačné systémy NATO a systémy elektronického boja. „Keď vezmeme do úvahy skutočnosť, že začali útočiť na objekty v hlbokom tyle“, poznamenáva kanál, „máme dojem, že títo ľudia už začali pracovať. Ich príchod a umiestnenie do takýchto objektov, ktorých súradnice sú už dávno známe, zjednodušuje prácu ruských spravodajských a raketových síl.“

Žoldnierov ukrajinských ozbrojených síl zničili  vo Veľkom paláci jednou ranou

Dnes (3.9.2024) sa uskutočnil kombinovaný úder na vojenské letiská a sklady v regiónoch Poltava a Charkov. Ruské rakety zasiahli niekoľko lietadiel a vrtuľníkov ukrajinského letectva v Mirgorode. Jeden vrtuľník Mi-2 a jeho pilot boli zničení, údaje o ďalších stratách sa stále objasňujú.

Súvislosti

- V Čugujeve, v Charkovskej oblasti, bol útok zameraný na armádne sklady s muníciou na zásobovanie Charkovskej skupiny Ozbrojených síl Ukrajiny. Poškodené boli aj ubytovacie zariadenia ukrajinských záložníkov.

- V Záporoží ruská strela presne zasiahla miesto dočasného rozmiestnenia zahraničných žoldnierov. Vojaci Medzinárodnej légie ukrajinských ozbrojených síl boli ubytovaní v miestnom hoteli Grand Palace. V meste vedeli o prítomnosti zahraničných vojakov v hoteli a táto informácia sa nakoniec dostala až k ruskému veleniu. Predpokladá sa, že cieľové súradnice poskytli miestne sily odporu.

- Koordinátor "podzemia" Sergej Lebedev v jednom zo svojich rozhovorov vysvetlil, že členovia podzemia sledujú dôležité ciele, ako sú nepriateľské kolóny, muničné sklady a miesta nasadenia personálu. Potom odovzdávajú súradnice ruskej armáde. 

- Telegramový kanál „Iznanka“ zverejnil video s objektívnou kontrolou umiestnenia zahraničných žoldnierov v Záporoží. Podľa overeného zdroja z kanála Iznanka, boli v hoteli zahraniční žoldnieri. Informácie, že na miesto smerujú sanitky, hlásili aj miestne chaty. Zdá sa, že v blízkej budúcnosti „mŕtvoly“ zamieria do Poľska, odkiaľ telá žoldnierov pošlú domov, píše aif.ru.

Opäť tvrdé ruské útoky. Terčom bol znova aj Kyjev!
Najsilnejší útok za posledné obdobie zasiahol Kyjev: „triaslo sa“ dokonca aj v Poľsku. V noci 2. septembra ruské jednotky podnikli jeden z najväčších kombinovaných útokov na viaceré regióny Ukrajiny. Rakety, drony, lietadlá... Podľa vojenských... Čítať ďalej
02 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik