Vraj sme zas v čiernej diere, zistili závisláci na Globsecu
06 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Vyznávači kultu čiernych dier. Šíritelia beznádeje, "Putinovského koncasvetizmu" a poradcovia všade tam, kde sa dá dobre ryžovať. Hoci aj pri diktátoroch. Ak by ale dostali dobre zaplatené od Roberta Fica, boli by ticho. Radi však moralizujú. A ešte radšej demoralizujú.

Princíp čiernej diery spočíva v gravitačnom kolapse, ktorý je koncentráciou hmoty s tak vysokou hustotou, že jej gravitačná sila zabraňuje úniku akýchkoľvek častíc. To je astronomické vysvetlenie. V tejto súvislosti nie a nie pochopiť, čo by bolo na Slovensku také zlé, ak by malo takú silu. Pod čiernou dierou však možno pripustiť aj útvar z anatómie. A to už sme zrejme bližšie k tomu, čo svojho času verbalizovala nechvalne známa ministerka zahraničných vecí USA, Madeleine Albrightová pôvodným menom Marie Jana Korbelová, prvá žena v tomto úrade. Zohrala významnú úlohu v rozširovaní NATO o krajiny bývalého východného bloku. Aj podľa nej bolo Slovensko čiernou dierou.

Mikloš objavil supernovu

S novou slovenskou čiernou dierou aktuálne prišiel po Pražskom Globsecu v našej domácej politike už roky neaktuálny dzurindovec Ivan Mikloš. Paradoxne - autor knihy Už dávno nevidím svet čierno-bielo. Niečo tu nesedí.

Tak, ako sa striedajú ročné obdobia

Presne tak sa striedajú na Slovenskum obdobia, keď sme "lídrami", keď sme "tigrami", keď sme "oporou demokratického sveta" a keď sme "čiernou dierou". Keď sme vyvrheľmi, keď sme hlupákmi a slabochmi, keď sme kolóniou východu. Zaujímavé, "ročné obdobie" sa určuje podľa toho, kto je pri politickej miešačke. Ak sú tam - nazvime ich celkom zrozumiteľne - sfanatizovaní globsecáci, "milujúci Ameriku" (čím sa napríklad verejne pochválil Ivan Korčok, ktorý nám raz ešte vráti to, že sme ho nezvolili za prezidenta), dovtedy sme súčasťou tzv. Západu. Ak však vládnu tí hlupáci a slabosi, ktorí milujú Slovensko a nevyziapujú to na verejnosti, čakajúc za to politické uznanie a odmeny, vtedy sme rusofilná kolónia Východu a Allbrightovej (a už aj Miklošova) "čierna diera".

Niečo tu nesedí

Zaujímavé je, že tí globsecáci už vynaložili toľko úsilia, konexií a peňazí zo Západu na to, aby stáli na čele tej slovenskej čiernej diery, aby z nej vyťahovali nadačné dotácie, aby si užívali funkčné požitky. V čase volieb bojujú o posty v čiernej diere ako šakali o ohlodané rebrá antilopy. A keď by náhodou vyhrali, v sekunde sa z čiernej diery stáva rajská záhrada, hotový Eden sveta. Ak nie, šup "poradcovať" niekam, kde treba nastoliť nejaký režim, pomôcť s nejakým majdanom. A hlavne preliať nejaké globálne prachy na súkromné účty. Sponzorov podomových obchodníkov s majdanmi na svete je veľa.

Teraz už len

Ktorú čiernu dieru to spomínajú? Že by prax v nadnárodnej globálnej politickej rektoskopii? Alebo nejaká sexuálna úchylka? Pardon, to sa nesmie. Svet je predsa jedna dúha!

Bol pozvaný na GLOBSEC! Od šťastia si poručík Púchovský hádam aj do textilu cvrkol
Slovenské vlády štedro dotovali zasadnutie „bezpečnostnej“ organizácie GLOBSEC osemnásť rokov. Len za minulý rok na konferenciu tejto organizácie v Bratislave, šlo zo štátneho rozpočtu dva a pol milióna eur. Po minuloročných predčasných... Čítať ďalej
02 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik