Vladimír Palko - ako nám naše (pardon, západné) médiá zatajujú fakty
04 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Keď sa pravda nehodí ideologicky a geostrategicky, mnohí naši "novinári" ju nespomenú, alebo rovno zataja. Sebaoslavná nformačná sloboda médií hlavného prúdu je fatamorgána a slobodná a objektívna žurnalistika má skôr podobu samizdatov z dôb socializmu. Nepriamo to na jednom mimoriadne vážnom príklade pripomína politik Vladimír Palko.

Video sa zjavilo na profille Mariana Greksu, ale šíri sa tak, ako v dobách totality cyklostilované letáky. Autorstvo videa podľa všetkého patrí Standardu.

Koľko státisícov obetí majú na svedomí?

Mier už dávno mohol byť a tak krv obetí Rusko-Ukrajinskej vojny majú na rukách aj ideologickíé sluhovia a manipulátori faktov, teda pravdy, nazývajúci sa objektívnymi a slobodnými novinármi.

Vladimír Palko vysvetľuje

"Sú to nám zamlčiavané, no dôležité informácie. Toto je len jeden detail. Jeden lživý detail. Lenže takýchto lživých detailov v našich médiách pri informovaní alebo dezinformovaní o vojne boli desiatky a desiatky. A z množstva lživých detailov sa môže utkať veľká lož.

Kto zmaril možný mier na Ukrajine už na jar v roku 2022?

Skôr ako Vladimír Palko naznačí vinníkov, zdôveruje sa, že po dlhých rokoch má opäť pocit, "že médiá nás opäť klamú tak, ako nás klamali za komunistov. A uvádza konkrétny príklad.

Odvoláva sa na rozhovor Tuckera Carlsona s Vladimírom Putinom. Ten, podľa Vladimíra Palka "vrhol zaujímavé svetlo na fungovanie našich, teda západných médií halvného prúdu. Ukázal, ako nás tieto médiá klamú a zatajujú nám informácie.

Zatajený Istanbul

Vladimír Putin hovoril Tuckerovi Carlsonovi o takmer úspešných mierových rokovaniach medzi Kyjevom a Moskvou v marci a vapríli 2022. Podmienkou úspechu bolo iba to, aby Putin stiahol svoje vojská z okolia Kyjeva. To aj ruský prezident splnil. Vladimír Palko sa pýta, "kedy nás o tomto naše médiá hlavného prúdu informovali?" Prípomína, že mainstream vtedy lživo tvrdil, že to "vlastne ukrajinská armáda vyhnala Rusov."

A Vladimír Palko ešte pripomenul, že "keď Putin zverejnil, ako to bolo, nikto z médií neptotestoval. To znamená, že sme boli našimi médami klamaní a boli nám zamlčiavané dôležité informácie."

Tomáš Taraba: Nechceme, aby si Slovensko rozobrali banky (VIDEO)
V septembri sa začína nová, riadna schôdza NR SR, v ktorej už sa bude rokovať aj o rozpočte. Minister žívotného prostredia Tomáš Taraba (SNS / Život-NS) si je vedomý toho, že súčasná vláda nesie na bedrách obrovskú zodpovednosť, ku ktorej patrí aj... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik