TRAGICKÁ SPRÁVA Z TALIANSKA: Šéf AUDI ZAHYNUL v Alpách!
03 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Bol považovaný za skúseného a opatrného horolezca. V sobotu sa však muselo stať niečo dramatické. Fabrizio Longo (62), riaditeľ Audi v Taliansku, nešťastne spadol na hore Adamello (3554 m) a zahynul, informuje portál Bild.de.

Svedok, ktorý videl pád neváhal a okamžite zavolal pomoc. Horskí záchranári prileteli vrtuľníkom na miesto, ale Longovi už pomôcť nedokázali.

Podľa informácií talianskej tlačovej agentúry ANSA bol šéf automobilky sám na Via ferrate v provincii Brescia, asi 40 km od jazera Lago di Garda. Popoludní sa nachádzal blízko vrcholu vo výške okolo 3000 metrov, keď spadol do hĺbky približne 200 metrov.

Záhadný pád skúseného horolezca

Posádka záchranárskeho vrtuľníka s lekárskym tímom pristála pri Longovi, ale lekár už mohol konštatovať len smrť. Príčina jeho pádu i to, prečo nebol zaistený, zostáva nejasné. Polícia a prokuratúra prípad vyšetrujú.

Longo bol údajne častým návštevníkom pohoria Adamello a zasadzoval sa za ochranu regiónu pred environmentálnymi problémami.

"Mal veľkú vášeň pre hory," cituje ANSA prezidenta Talianskeho zväzu zimných športov (FISI) Flavia Rodu. Pod Longovým vedením Audi Italia úzko spolupracovala so zväzom. "Je to hrozná správa," povedal Roda. "V tejto chvíli veľkej bolesti sme spojení s rodinou a zamestnancami Audi Italia."

Longo sa narodil v Rimini a študoval politické vedy v Ríme. V roku 1987 začal pracovať v automobilovom koncerne Fiat v oblasti marketingu. Ostal verný automobilovému priemyslu a v roku 2002 prevzal zodpovednosť za taliansky trh v Lancii. Po skúsenostiach v BMW Italia, Piaggio a Toyota Italia prešiel v roku 2013 do Audi Italia.

Táto tragická udalosť otriasla celým automobilovým priemyslom a pripomína, že aj tí najskúsenejší môžu čeliť nečakaným nebezpečenstvám v horách.

Dovoľte nám konečne zaútočiť. A dajte už tie rakety!
"Posledná šanca". Zelenskyj opäť požiada USA o súhlas s údermi na Rusko. Zelenskyj má v úmysle znova žiadať USA o súhlas s útokmi. Pôjde do Ameriky Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v rámci svojej cesty do Spojených štátov na budúci... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik