Prezident dôrazne odsudzuje bombové hrozby na základných školách
03 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezident SR Peter Pellegrini dôrazne odsudzuje bombové hrozby na základných školách. Verí zároveň, že páchatelia budú čím skôr odhalení a potrestaní. Konštatuje to na sociálnej sieti v reakcii na to, že na stovkách škôl na Slovensku nahlásili v utorok ráno bombu.

"S rozhorčením som prijal správu, že len deň po začiatku školského roka čelili stovky základných škôl hrozbe bombového útoku," poznamenal Pellegrini.

Zásah do vyučovania tisícov detí, strach ich rodičov a stres stoviek učiteľov je podľa neho výsledkom odsúdeniahodného konania niekoho, kto si buď neuvedomuje dôsledky svojich činov, alebo hlboko pohŕda prácou pedagógov, policajtov i obavami rodičov. Pripomenul tiež, že takéto správy sa množia vo viacerých oblastiach, spôsobujú čoraz väčšie obavy, komplikácie i hospodárske škody, a preto si zasluhujú prísny trest.

"Verím, že polícia nasadí všetky sily, aby boli páchatelia čím skôr odhalení a zaslúžene potrestaní," odkázal Pellegrini.

Približne na 270 školách na Slovensku nahlásili v utorok ráno bomby. Situáciu preverovali policajti, bombovú hrozbu zatiaľ nepotvrdili. Prípad vyšetrujú ako teroristický útok. Rezort školstva dotknutým školám odporučil prerušiť vyučovanie o 11.00 h. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovali minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), minister školstva Tomáś Drucker (Hlas-SD) a viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Ministri Drucker a Šutaj Eštok sa ozvali po hrozbe bombových útokov
Na takmer 270 školách na Slovensku nahlásili v utorok ráno bombu. Uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) s tým, že na miestach zasahuje polícia a reálnosť bombovej hrozby sa vyhodnocuje. Na približne 270 školách na Slovensku... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik